Májra és vesére vár Dominik

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
betegség
2012. szeptember 25. bencze.aron

Varga Dominik (4) két életveszélyes kórral is küzd: a kisfiúnak policisztás máj- és vesebaja van. Hosszú távon életét csak a dupla szervátültetés mentheti meg – számol  be a kialakult helyzetről a Blikk.


– Annyi gyógyszert szed, amit talán egy rossz karban lévő nyugdíjas sem: vízhajtó, vérnyomáscsökkentő, szív- és pajzsmirigygyógyszer, de ez csak a jéghegy csúcsa! – sorolta Éva (38), Dominik édesanyja, aki a pirulák mellett embertelen mennyiségű vitaminnal próbálja erősíteni a kicsi immunrendszerét.

A bulvárlap cikke kitér arra is, hogy a kisfiúról már születése előtt kiderült, hogy komoly baja van. – Csodagyereknek hívták a klinikán, ahol világra jött, hiszen az orvosok azt mondták, már az is varázslat, hogy egyáltalán életben maradt. Több időt töltöttünk kórházban, mint itthon. Dominik mája akkora, mint egy felnőtt emberé. Mivel sem ez a szerve, sem a veséje nem működik, a szervezete képtelen kiüríteni a mérgeket – magyarázta Éva.

A család július óta – ekkor került Domi várólistára – azt a bizonyos hívást várja. – Összepakoltunk mindent, hogy ha jön a riasztás, azonnal indulhassunk Budapestre, a kórházba.  Az orvosok azt tervezik, hogy egyszerre ültetik be mindkét szervet a kisfiunkba – tette hozzá Viktor (37), az apuka.