Már lehet nevezni az Országos Diákfilmszemlére

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. január 19. czefernek.lena

Már nevezhetnek a filmmel és videóval foglalkozó ifjú alkotók az Országos Diákfilmszemlére, a szervezők augusztus 1-ig várják a nevezéseket.


A budapesti Aranytíz Kultúrházban augusztus 21. és 27. között zajló seregszemlén általános és középiskolások, valamint fiatal filmesek versenyeznek. Szignál-film elnevezéssel külön kategóriát hirdettek a szervezők azoknak, akik kedvet éreznek a szemle bemutatkozó kisfilmjének elkészítéséhez.

A 20 percnél rövidebb alkotások előzsűrizés nélkül kerülnek be a szemle programjába, a 20 percnél hosszabbak viszont előválogatáson vesznek részt. Az alkotások és a nevezési lapok leadási határideje augusztus 1.

A vetítések után naponta a szakmai zsűri vezetésével nyilvános konzultációt tartanak az alkotók és az érdeklődők számára. A munkákat Nyakó Júlia színművész, Matkócsik András operatőr-rendező, Medgyesi Gabriella szerkesztő, Kocsis Ágnes rendező és Szita Miklós Balázs Béla díjas producer zsűrizi – közölte a Polifilm Műhely Alapítvány az MTI-vel.

A filmszemlét a Ház a Réten Kulturális Egyesület, az Aranytíz Kultúrház és a Polifilm Műhely Alapítvány tizenkilencedik alkalommal rendezi meg.