Még hogy az anyák nem csinálnak semmit!

Sokakban még mindig az a (tév)képzet él a kisgyermekükkel otthon maradó édesanyákról, hogy nem csinálnak egész nap szinte semmit, alig akad dolguk, hiszen „csak” a gyermekkel vannak. Amiről persze minden anya tudja, hogy még csak meg sem közelíti az igazságot - írja a csalad.hu.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
anya
2018. április 26. csalad.hu

Pedig sokaknak még így is összeszűkül a gyomra, mielőtt a párja hazaér és felteszi a kérdést: mit csináltatok ma? Hmm. Pelenkacserék, séta, szoptatás, vagy a tipegő etetése.

Hogyan is lehet elmondani, milyen volt az etetések után elpakolni? Mit fog gondolni, amikor meglátja a szétszórt könyveket és a kajafoltokat az összes ingen, ami a baba röppályáján belül volt?

A gyermekek persze másképp mérik egy nap sikerességét, mint a felnőttek. Nem a mosás, a mosogatás, a takarítás számít nekik, hanem az együtt töltött idő mágiáját látják.

Ha ki tudjuk pipálni a kötelességek listájáról tennivalókat, vagy valaki megdicsér az elvégzett munkáért, az persze jó érzés és sikeres nap. De a gyermekkel töltött minőségi, mágikus idő ennél sokkal jobb. Persze ez a legnehezebb „munka”, de egyben a legcsodálatosabb is.

A bejegyzés itt folytatódik.