Megbírságolták a kétéves fiúcskát, mert pisilt

Kétéves kisfiú utcai vizeléséért bírságolta meg a gyerek anyját 50 dollárra - 11 ezer forintra - egy rendőr az Egyesült Államokban.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. szeptember 18. szabo.daniel

Kétéves kisfiú utcai vizeléséért bírságolta meg a gyerek anyját 50 dollárra – 11 ezer forintra – egy rendőr az Egyesült Államokban.


Az anya, a philadelphiai Caroline Robboy előzőleg egy ruhaboltban járt fiával, aki szólt, hogy kisebb dolga lenne, ám a személyzet nem engedte be őt a mellékhelyiségbe. Az utcára kiérve a fiúcska – akit mostanság szoktat családja bili használatára – odaszaladt egy jelzőlámpa dúcához és annak tövébe könnyített hólyagján; anyja hiába mondta neki, hogy menjen inkább füves részre.

A következő pillanatban a nő arra eszmélt, hogy egy rendőr átad neki egy bírságcetlit köztéri vizelésért. Az anya elpanaszolta az esetet a sajtónak, nevezetesen az NBC 10 helyi tévécsatornának, hangsúlyozva, hogy nem a bírság bosszantja igazán, hanem az, hogy gyerekében negatív kép alakul ki a rendőrökről, ahelyett, hogy biztonságérzetet adnának – adta hírül a Yahoo amerikai hírportál.