Családháló

Kezdőoldal Színek Fókuszban a gyermekvállalás: megdőlt az egyszerre felemelt gyerekek tavalyi rekordja

Fókuszban a gyermekvállalás: megdőlt az egyszerre felemelt gyerekek tavalyi rekordja

Sikerült a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom célkitűzése, az ország több mint húsz településén és három határon túli helyszínen az előzetes összesítések szerint több mint tízezer gyereket emeltek magasba szüleik, családtagjaik szombaton. A rendezvénnyel a gyermekvállalás, a családalapítás fontosságára, és a gyermekek életünkben betöltött központi jelentőségére szerették volna felhívni a figyelmet a szervezők.

Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom,

Az „Emeljünk magasba minél több gyereket” nevű, országszerte megrendezett családi napokon 11 órakor, közös visszaszámlálás után egyszerre emelkedtek magasba a gyerekek, egyes helyszínek körkapcsolással mutatkoztak be a központi rendezvényen, a Margitszigeti Atlétikai Centrumban. Itt Szalóki Ági énekes és a Pannonia All Stars Orchestra szórakoztatta a résztvevőket. Vecsei H. Miklós műsorvezető pedig az Operaház gyerekkarával és a közönséggel együtt elénekelte a Mi vagyunk a Grund című dalt is.

A Kopp Mária által alapított mozgalom idén tíz éves, ennek méltó megünneplése volt a gyerekemelés, hiszen ezzel az országos rendezvénnyel is a gyermekvállalás, a családalapítás fontosságára, és a gyermekek életünkben betöltött központi jelentőségére hívták fel a figyelmet.

A gyerekemelést helyi közösségek, civil szervezetek, önkormányzatok rendezték gyereknapok, majálisok, koncertek kíséretében. Az akció mindenhol más és más arculatot öltött, Hernádon vándorbölcsőt sorsoltak, Domaszéken babaruha börzét tartottak és gyerekrajz-kiállítást nyitottak, Dunaszerdahelyen „gólya hozza” ajándékdobozokat adtak át a fél évesnél fiatalabbaknak. Győrben bohócelőadás, Csobánkán családi piknik, Siklóson vásári komédia, Makón nagycsaládos-találkozó, Székesfehérváron játszótér-avatás, Miskolcon pedig babaszínház és zenés mesejáték volt. De a Legmókásabb Program címet a vajdasági Palics érdemelte ki, mert itt nemcsak hordozókendő-kötés-tanítás, hanem kismama-pocakfestés is volt. De a legtöbb helyszínen elmaradhatatlan volt a kézműveskedés, arcfestés és csillámtetoválás.

Az egyszerre felemelt gyerekek programban résztvevő települések listája:

Budapest (Margitsziget, Csepel, Rákosmente), Békéscsaba, Csobánka, Debrecen, Domaszék, Dunaföldvár, Eger, Győr, Hernád, Kecskemét, Makó, Miskolc, Nyíregyháza, Siklós, Szeged, Székesfehérvár, Tapolca, Tárnok, Vép, Veszprém, Zalaegerszeg. A határon túlról a vajdasági Palics, a felvidéki Dunaszerdahely és a székelyföldi Csíkszereda.

Fotók: Beliczay László

Hozzászólások

hozzászólás

CÍMKÉK:
Read previous post:
Ingyenes programokkal vár az Európa-nap vasárnap a Szabadság téren

Koncertekkel, EU-s információkkal, változatos családi és gyerekprogramokkal várják az érdeklődőket vasárnap az Európa-napon Budapesten, a Szabadság téren.

Close