Megható karácsonyi ajándékok a nagyszülőknek

A nagyszülők valószínűleg nagyon örülnek a személyesebb jellegű vagy egyenesen kézzel készített ajándékoknak, főleg, ha kapcsolódnak valahogy az unokákhoz...vagy a saját gyerek- és fiatalkorukhoz. Mutatunk pár ötletet, amitől szem nem marad majd szárazon a karácsonyfa alatt, ezt garantáljuk!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
színek
2016. december 06. Origo

Ha kisgyerek van a családban

Amennyiben még frissen váltak nagyszülőkké a szüleink, nekik is új az érzés. Ajándékozzunk az unoka lábáról vagy kezéről készített lenyomatot. Ezt magunk is el tudjuk készíteni, kapható ehhez egy szett, minden hozzávalóval. A gipsz lenyomatot hagyhatjuk fehéren is, de még szebb, ha akvarell-festékkel befestjük, például ezüst- vagy aranyszínűre. Mivel egy kis falapra kell a kész művet felragasztani, használható nehezékként vagy csak az asztalra kitett dísztárgyként is. Ha nem szeretnénk, hogy porosodjon, akkor kereteztessük be a lenyomatot, így a falra is ki tudják akasztani a nagyszülők.

Szintén kiváló ajándék, ha az első unokás fotók egyikét plakát méretben kinyomtatjuk. Készíthetünk montázst, megörökítve a pici lábát, kezét, ahogy a nagyszülők tartják. Garantáltan felkerül a falra!

Kisbabánk tappancsáról bátran készíthetünk lenyomatot

Kisbabánk tappancsáról bátran készíthetünk lenyomatot

Nagyobb gyerekeknél

Melyik nagymama nem örül annak, ha valami szépet készítenek neki az unokái? Készítsünk só-liszt gyurmát, amibe a gyerekek megörökítik kézlenyomatukat, majd miután kiégettük, ki is festik. Ha ügyesek, akár gyurmából meg is formázhatják a családot, jó móka, amikor a családtagok megpróbálják magukat beazonosítani. Segítsünk a gyerekeknek, hogy mindenkinek eltalálják egy-egy karakteres vonását, a hosszú hajat, szemüveget.

A nagyszülők nagyon szeretik a családi fényképeket nézegetni, így jó választás lehet egy saját képekből összeállított falinaptár, vagy egy digitális képkeret, előre lementett fotókkal.

További ötletetek az Origo oldalán érhetőek el!

Friss

Miért nem múlik el az ekcéma?
Megújult a Családháló
A saját kenyér igézete