Családháló

Kezdőoldal Színek Megható karácsonyi ajándékok a nagyszülőknek

Megható karácsonyi ajándékok a nagyszülőknek

A nagyszülők valószínűleg nagyon örülnek a személyesebb jellegű vagy egyenesen kézzel készített ajándékoknak, főleg, ha kapcsolódnak valahogy az unokákhoz…vagy a saját gyerek- és fiatalkorukhoz. Mutatunk pár ötletet, amitől szem nem marad majd szárazon a karácsonyfa alatt, ezt garantáljuk!

Origo,

Ha kisgyerek van a családban

Amennyiben még frissen váltak nagyszülőkké a szüleink, nekik is új az érzés. Ajándékozzunk az unoka lábáról vagy kezéről készített lenyomatot. Ezt magunk is el tudjuk készíteni, kapható ehhez egy szett, minden hozzávalóval. A gipsz lenyomatot hagyhatjuk fehéren is, de még szebb, ha akvarell-festékkel befestjük, például ezüst- vagy aranyszínűre. Mivel egy kis falapra kell a kész művet felragasztani, használható nehezékként vagy csak az asztalra kitett dísztárgyként is. Ha nem szeretnénk, hogy porosodjon, akkor kereteztessük be a lenyomatot, így a falra is ki tudják akasztani a nagyszülők.

Szintén kiváló ajándék, ha az első unokás fotók egyikét plakát méretben kinyomtatjuk. Készíthetünk montázst, megörökítve a pici lábát, kezét, ahogy a nagyszülők tartják. Garantáltan felkerül a falra!

Kisbabánk tappancsáról bátran készíthetünk lenyomatot

Kisbabánk tappancsáról bátran készíthetünk lenyomatot

Nagyobb gyerekeknél

Melyik nagymama nem örül annak, ha valami szépet készítenek neki az unokái? Készítsünk só-liszt gyurmát, amibe a gyerekek megörökítik kézlenyomatukat, majd miután kiégettük, ki is festik. Ha ügyesek, akár gyurmából meg is formázhatják a családot, jó móka, amikor a családtagok megpróbálják magukat beazonosítani. Segítsünk a gyerekeknek, hogy mindenkinek eltalálják egy-egy karakteres vonását, a hosszú hajat, szemüveget.

A nagyszülők nagyon szeretik a családi fényképeket nézegetni, így jó választás lehet egy saját képekből összeállított falinaptár, vagy egy digitális képkeret, előre lementett fotókkal.

További ötletetek az Origo oldalán érhetőek el!

Hozzászólások

hozzászólás

CÍMKÉK:
Read previous post:
Kreatív karácsony a Nemzeti Galériában

December 10-én, szombaton, 16 órától karácsonyi programokkal várja a látogatókat a Magyar Nemzeti Galéria. A gyerekeket játékos tárlatvezetések, Kárász Eszter...

Close