Megtaláltuk a legjobb társasjátékot szilveszterre

Újabb játékkal bővült az Activity család, ezt azok imádják majd, akiknek a rajzolós feladványok a kedvencei a klasszikus verzióból, ugyanis az Irkafirka lényege, hogy csak rajzolni kell, van azonban benne egy igazán minimális nehezítés: a homlokára erősített táblára.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
színek
2016. december 05. Dívány

A klasszikus rajzolós, beszélős, mutogatós Activity-t baráti társaságokkal nagyon szerettem, aztán kijöttek az újabb változatok, mint például a Sport, amiben sporttal kapcsolatos kifejezések szerepeltek, vagy a Minden Lehetséges, amiben akár hangok is lehettek a feladvány részei, de ott a Club Edition is, amiben erotikus és szleng feladványok is szerepelnek és most itt az Irkafirka.

A homlokomra is írhatom, akkor sem tudja senki

Az Activity Irkafirkában rajzolni kell, ami nekem például egyébként sem megy, de itt még egy nehezítés belekerült a játékba: nem papírra, hanem a homlokára erősített táblára kell rajzolni. Vagyis nem látja mit rajzol, hogy rajzolja és hova rajzolja. A játékostársai arcát sem látja, de talán ez így a legjobb, ugyanis ember legyen a talpán, aki ilyen körülmények között értékelhetőt alkot és az is, aki kitalálja. Éppen ezért, aki itt eltalál egy feladványt, az akár két pontot is kaphat, egy körben pedig akár 8 pontot is bezsebelhet.

board-games

Fa! Nem-nem, ház! Ember! Kutya? Akkor szék. Szarvas? Vagy elefánt?

Nagyjából minden feladvány ugyanígy kezdődött, mikor összeültünk letesztelni a legújabb Activityt. Az Irkafirka rendkívül szórakoztató játék, hiszen már azon röhög az ember, hogyan néz ki a másik egy táblával a fején, miközben kétségbeesetten rajzolgat krikszkrakszokat, hátha a többiek kitalálják. Egy játékos húz egy kártyát, amin négy feladvány található és rajzol, a többiek pedig megpróbálják kitalálni, amíg le nem jár a homokóra. Helyes találatokként 2-2 korongot kap a rajzoló és a megfejtő is, ha lejár a homokóra, akkor megnézheti az alkotását a művész és eldöntheti, hogy azt folytatja, vagy újrakezdi. Ha ekkor fejtik meg a feladványt, akkor 1-1 korongot kapnak, majd mikor kivégezte a feladványkártyát, mindenki összesíti a korongjait. Egy kör addig tart, amíg minden játékos rajzolt. Hogy hány kört játszanak, az csak önökön múlik, mi 4-en bő fél óra alatt végeztünk egy körrel.

A cikk itt folytatódik!