Méhével együtt vették ki a babát

Ritka műtéti bravúrt hajtottak végre Kecskeméten. Már másfél kilós az a csöppség, aki múlt hét pénteken született császármetszéssel, miután pár héttel korábban édesanyjánál méhnyakrákot diagnosztizáltak - írja a Blikk.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
színek
2013. május 14. Családháló

Ritka műtéti bravúrt hajtottak végre Kecskeméten. Már másfél kilós az a csöppség, aki múlt hét pénteken született császármetszéssel, miután pár héttel korábban édesanyjánál méhnyakrákot diagnosztizáltak – írja a Blikk.


– József Erik még nagyon pici, inkubátorban fekszik. Az apukája mindennap bemegy hozzá, és képeket készít, hogy láthassam – mesélte a bulvárlapnak az anyuka, K. Józsefné, akit hétfőn engedtek ki az intenzív osztályról, de még nem olyan erős, hogy meglátogathassa gyermekét. A baba esetét a kórházban mindenki csodaként emlegeti. Édesanyja szörnyű betegségétől kísértve József Erik a terhesség 33. hetében 1400 grammal jött a világra.

– Az édesanyának több rákszűrésen is részt kellett vennie az elmúlt hetekben. Márciusban volt egy méhszájműtéte, ahol szövettani vizsgálat igazolta a rosszindulatú daganatot – mondta el dr. Temesváry Béla, a Kecskeméti Megyei Kórház szülész-nőgyógyász főorvosa. – Az ilyen esetekben általában ki kell várni azt az időpontot, amikor a megszületendő gyerek már jó esélyekkel vághat neki az életnek, de figyelni kell az anya állapotára is, hogy ne forduljon válságosra a rák miatt.

A Blikk kitért arra is, hogy a doktori teamnek sürgősen kellett cselekednie. Fél nap állt rendelkezésükre, hogy külön műtőt, labort, donorvért biztosítsanak. Péntek reggel 8-tól délután 2-ig több tucat orvos dolgozott azért, hogy a kicsi és az anya életét is megmentsék.

A főorvos azt is elmondta: attól, hogy az édesanyának méhnyakrákja volt, a gyerek nem betegedett meg. A kisfiú koraszülés miatt inkubátorba került, de jól van. A szülőknek már csak azt kell megvárni, hogy jó néhány grammot hízzon a kicsi.