Menyasszonyi ruha: nem csak fehér lehet!

Ahány ország, sőt, ahány régió, annyiféle esküvői szokás. Ezúttal különleges menyasszonyi ruhákat válogattunk nektek a világ minden tájáról.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
színek
2016. december 02. Családháló

Kazahsztán

A hagyományos kazahsztáni esküvőkön a menyasszony egy fátylas fejdíszt visel, amelyet már kislánykorában elkészítenek számára.

traditional-weddings-around-the-world-9__605
Nigéria

Nigériában 250 különböző népcsoport él, így az esküvőkön is nagyon eltérőek a szokások. Ami viszont közös, hogy a menyasszony mindig nagyon élénk ruhát, valamint a fejre kötött turbánszerű kendőt visel.

traditional-weddings-around-the-world-13__605
Ghána

A ghánai esküvőket is a rendkívül élénk színek jellemzik, s itt a menyasszony és a vőlegény ruhája azonos anyagból készül, amely az adott családok saját mintáit hordozza.

traditional-weddings-around-the-world-37-578e10f6d384a__605
Japán

A hagyományos japán esküvőn a menyasszony fehér kimonóba öltözik, amely a tisztaságot és a leányságot jelzi. A szertartás után a feleség piros kimonót vesz, ami a jó szerencsét szimbolizálja.

traditional-wedding-dress-6-578f74069e9c3__605
Mongólia

Mongóliában mind a vőlegény, mind a menyasszony a “deel” nevű ruhát viselik az esküvőn, amely évszázadok óta a hagyományos öltözékük a mongoloknak.

traditional-weddings-around-the-world-30__605
Gora régió

A Koszovó déli részén található területen muzulmán hitűek élnek, ám hagyományaik és ruházatuk számos, a muszlim hit felvétele előtti jellegzetességeket mutat. A menyasszonyt fehér lovon viszik az esküvői szertartásokra és a lagzira.

traditional-weddings-around-the-world-10-1

via