Mi kerüljön az uzsonnás dobozba?

Kezdődik az iskola, törhetjük a fejünket, mit egyen a gyerek az uzsonnaszünetben - feltéve, ha nem akarjuk az iskolai büfékre bízni a választást. Jobban járunk egészségileg és anyagilag is, ha magunk készítjük össze a kis csomagokat, saját gyermekünk igényének megfelelően.  A szempontjaink: legyen egészséges, könnyen elkészíthető, könnyen csomagolható és fogyasztható, hűtő nélkül is eltartható.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. szeptember 08. szabo.daniel

Kezdődik az iskola, törhetjük a fejünket, mit egyen a gyerek az uzsonnaszünetben – feltéve, ha nem akarjuk az iskolai büfékre bízni a választást. Jobban járunk egészségileg és anyagilag is, ha magunk készítjük össze a kis csomagokat, saját gyermekünk igényének megfelelően.  A szempontjaink: legyen egészséges, könnyen elkészíthető, könnyen csomagolható és fogyasztható, hűtő nélkül is eltartható.


A legegyszerűbb, ha néhány alapelvet, ötletet megfogadunk, mert megkönnyítik a munkát.

1. Lista – Készítsünk heti táblázatot, melyik nap mit fogunk csomagolni nekik, így biztos, hogy jobban odafigyelünk majd a változatosságra. A lista megkönnyíti a bevásárlást és gyorsabbá teszi az előkészületeket is.

2. Energiaigény – Ügyeljünk rá, hogy a gyerekek napi aktivitásának megfelelő uzsonnacsomagot állítsunk össze. Ha keményebb napjuk van, akkor energiadúsabb ételekre lesz szükségük.

3. Tárolhatóság – Mindig biztonsággal szállítható, tárolható ételeket csomagoljunk, melyek bírják hűtés nélkül a tízórai szünetig.