Miben hasonlít egymásra Kate és William? – arcelemzés a hercegi párról

Április végén tartották minden idők legdrágább és leglátványosabb brit esküvőjét. Ezen a napon kelt egybe William herceg és választottja, a polgári családból származó Kate Middleton. Vajon mi közös, és mi eltérő személyiségükben? Az arcuk elárulja.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. október 07. Paulik András

Április végén tartották minden idők legdrágább és leglátványosabb brit esküvőjét. Ezen a napon kelt egybe William herceg és választottja, a polgári családból származó Kate Middleton. Vajon mi közös, és mi eltérő személyiségükben? Az arcuk elárulja.


William vonásai arra utalnak, hogy a herceg tud koncentrálni és előre gondolkodni. Magas intellektus és elvont gondolkodás jellemzi, amit akar, azt meg is valósítja. Őszintén megmondja véleményét, még akkor is, ha az másokra nézve kedvezőtlen. Erős akaratú, becsületes és nagyon érzékeny. Átgondolja a dolgokat, mielőtt döntene. Hajlandó harcolni magáért és azért, amiben hisz, időnként azonban William herceg túl bíráló és makacs lehet.

Mivel ösztönösen hallgatnak rá az emberek, vállalhatja a felelősséget és beszélhet azokról a dolgokról, amikben hisz, úgy, hogy azt el is higgyék. Olyan dolgokba teljesedhet ki leginkább, ahol kezdeményezni, cselekedni kell. Minél régebben ismerik William herceget, annál inkább tisztelik. Elvárják tőle, hogy figyeljen másokra, mert azt sugározza magából, hogy sziklaszilárd.

Elegendő energiája van ahhoz, hogy átvészelje a nehéz helyzeteket. Nagy állóképességgel rendelkezik, és keményen tud dolgozni, másrészt nagy szíve van, törődik másokkal, segít másokon, egyfajta (pozitív értelemben vett) “kényszert” érez arra, hogy az embereket szolgálja. Szerencsés esetben William herceg arra használja a hatalmát, hogy a világ jobb hely legyen. Igazságosságra törekszik, ha azonban valaki nem ismeri el fáradhatatlan energiabefektetéseit, azt nagyon zokon veszi. Fontos számára a hatékonyság a munkában, de hajlamos lehet arra, hogy a családi életében is a hatékonyságot tegye az első helyre. Van érzéke a tervezéshez és a stratégiához, de időre van szüksége, hogy kiteljesedhessen a kreativitása. Fontos számára, hogy amit csinál, az egyedülálló legyen. A büszkeség és a leleményesség a fő motivációja.

Katalin hercegnő figyelmes, megfontolt. Nagyon fontos számára, hogy értelemmel teli életet éljen.  Hajlamos lehet arra, hogy mások hatására, vagy egy hangulatváltozás miatt megváltoztassa döntéseit. Szüksége van arra, hogy emberek legyenek körülötte, és szeret kontrollálni. Szeszélyes, de ha egyszer elhatározza magát, hosszú távú kapcsolatra is képes. Vidámságszerető, jó humorérzékű, tehetsége van ahhoz, hogy másokat megnevettessen. Ha feszültté válik egy helyzet, tud oldani rajta. Katalin hercegnő erős első benyomást tesz másokra, természetes vezető típus. Magabiztos, gyakorlatias és képes élvezni az életet. Leginkább olyan tevékenységekben teljesedhet ki, amelyek emberekkel kapcsolatosak, és ahol kiélheti nagylelkűségét és törődő képességét. Szavai hitelességet sugároznak, és mások hallgatnak rá. A vonás veszélye, hogy Katalin hercegnő túlságosan ragaszkodhat saját véleményéhez. Könnyen kifejezi érzelmeit és könnyen épít érzelmi kapcsolatot másokkal, barátságos. Szoros baráti kötelékek jellemzik. Könnyen szerez támogatást, segítséget másoktól. Ugyanakkor ügyelnie kell arra, hogy ő maga ne vigye túlzásba mások támogatását.

A hercegi párnak van jónéhány azonos tulajdonsága is: mindketten olyan emberek, akik képesek az együttérzésre. Noha kicsit hajlamosak a pesszimizmusra, igyekeznek megoldani a problémákat. Az ilyen vonásokkal rendelkező emberek nagyon sokszor köteleződnek el a világ igazságtalanságainak megjavításáért. Mindkettőjük számára fontosak a családtagok, a barátok. Ugyanakkor érdemes arra figyelniük, hogy ne váljanak túlságosan önfeláldozóvá. Mind William herceget, mind Katalin hercegnőt erős meggyőződések jellemzik. Szeretnek információt gyűjteni, realisták, nem hisznek el mindent, amit hallanak, ha azonban elhatároznak valamit, többé nem lehet eltántorítani őket. Mindketten képesek egy-egy ügy mellett elköteleződni. Szeretnek másokon segíteni, másokat támogatni, ugyanakkor mind önmagukkal, mind másokkal kapcsolatban igen magasak az elvárásaik.

Az elemzést a családháló.hu szakértője készítette, akinek szakértői blogja itt tekinthető meg!