Miért különlegesek az áprilisi gyermekek?

Nem mi találtuk ki, a tudomány szerint is különlegesek az áprilisban született gyermekek. Ráadásul egészen pontosan hat okot is felsoroltak az állítás alátámasztására, a csalad.hu gyorsan meg is osztotta ezeket!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
baba
2019. április 01. csalad.hu

Vége van a télnek és lassan virágba borul minden körülöttünk. Azok az anyukák, akiknek gyermeke áprilisra van kiírva, szerencsésnek érezhetik magukat, hiszen Természetanyával vannak összehangolódva.

A megújulás havában születni hosszú időre hatással lesz a baba életére, hiszen a tudomány szerint is számít az, milyen hónapban látja meg valaki a napvilágot. Lássuk tehát, mi az a hat dolog, ami jellemző az áprilisban született (vagy születendő) babákra!

1. Ó, azok az éjszakák!

Nagyobb valószínűséggel maradnak fenn tovább a tavasszal és a nyári hónapokban született babák, ezért egy áprilisi kis pihés valószínűbben lesz éjszakai bagoly, mint egy téli baba. (Ez kezdő szülőként nem feltétlenül akkora öröm, de nem is állítottuk azt, hogy minden jellemző pozitív lesz…)

2. Pozitív életszemlélet

Nagyobb valószínűséggel lesznek pozitív életszemléletűek. Magyar egyetemisták 2014-es kutatása szerint a tavasszal születettek között több a pozitív és optimista természetű.

3. Korán megtanulják a vezetői készségeket

A nyáron születetteknél nagyobb valószínűséggel válnak vezetőkké felnőttként a British Columbia Sauder School of Business kutatása szerint. Ők 375 vezérigazgató születési dátumát vizsgálták 1992 és 2009 között és arra jutottak, hogy az eredmény részben az iskolai tanév szerkezetének köszönhető.

A cikk folytatásához kattints.