Miért nem a fegyvert, hanem a mesét és a kosárlabdát tiltják be?

Három plakát, három megdöbbentő tény. Az Egyesült Államokban, ahol nagyon liberális fegyvertartási törvény van, olyan extrém esetek is előfordulnak, hogy kindertojás vagy egy mese van betiltva - a gyerekekre hivatkozva - de fegyvert szinte akárki vásárolhat, s vérengzést rendezhet iskolában, moziban vagy egy bevásárlóközpontban.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2013. április 23. Paulik András

Három plakát, három megdöbbentő tény. Az Egyesült Államokban, ahol nagyon liberális fegyvertartási törvény van, olyan extrém esetek is előfordulnak, hogy kindertojás vagy egy mese van betiltva – a gyerekekre hivatkozva – de fegyvert szinte akárki vásárolhat, s vérengzést rendezhet iskolában, moziban vagy egy bevásárlóközpontban.


Az ártatlanok halálával végződő lövöldözések után mindig szóba kerül az USA-ban, hogy szigorítsák a fegyvertartás szabályait, de ez valahogy a fegyver lobbi – és az évszázados szokások – miatt mindeddig elmaradt. Ennek ellenére egyre erősebb azok hangja, akik nem akarják, hogy a mindennapok része legyen a pisztoly, a puska. Az ő véleményüket – és a sokszor abszurd helyzeteket – “önti képbe” az alábbi három alkotás is:

Nagyításért kattints a képekre!