Mikuláscsomagok hazai és külhoni rászoruló gyermekeknek

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. december 07. czefernek.lena

Hazai és határon túli rászoruló gyermekeket támogat Mikulás-nap alkalmából az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ), a szervezet mintegy kétezer ajándékcsomagot oszt szét.


Gaal Gergely, az IKSZ elnökhelyettese az MTI-nek kedden elmondta, hogy idén első ízben szerveztek országos jótékonysági mikuláscsomag-gyűjtést, a befolyt adományokkal hazai és határon túli rászoruló gyerekeknek szeretnének örömet okozni.

A gyűjtést három hétvégén folytatták, Budapesten öt helyszínen, illetve további tizenkét vidéki városban többek között Debrecenben, Sopronban, Kecskeméten, Zalaegerszegen és Salgótarjánban várták az adományokat. A karitatív akcióban közel kétezer csomagot gyűjtöttek össze, a vidéki helyszíneken összegyűlt adományokat helyben adják át az ottani rászorulóknak, míg a Budapesten összegyűlt több mint ezer csomagot határon túli magyar gyermekeknek juttatjuk el – hangoztatta a kereszténydemokrata politikus.

Gaal Gergely elmondta: a hét folyamán ellátogatnak továbbá Délvidékre, ahol a Vajdasági Magyar Szövetség Ifjúsági Szervezetének közreműködésével 250 mikuláscsomagot adnak át, majd Felvidéken, partnerszervezetük, a Via Nova ICS segítségével újabb 100 gyereket szeretnénk meglepni Mikulás ünnepe alkalmából.

A legtöbb csomagot az erdélyi szórványban élő magyar fiataloknak szánják, ahol Nagybányától Gyergyóig több mint tíz települést útba ejtve, közel 800 csomagot fognak kiosztani. Az ottani helyszínek kiválasztásában és megszervezésében a Magyar Ifjúsági Tanács és a Magyar Ifjúsági Értekezlet nyújtott segítséget – közölte.