Milyen a jó ajándék egy kisgyermeknek?

A nagy játék kínálatban nagyon nehéz eligazodni. Minek örülne a kisgyermek? Vajon mi a neki való játék?

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
színek
2016. december 22. csalad.mandiner

Nagy egyéni különbségek vannak abban, kit mi érdekel, illetve milyen például a gyermek kézügyessége, de azért vannak általánosan javasolható szempontok is.

Míg egy kisbaba jól eljátszik a csörgőkkel, forgókkal, 3-4 hónaposan már minden olyan játék izgalmas, amin gombok vannak, amit nyomogatni lehet. Ha rokonként, nagyszülőként veszi valaki ezeket a zenét kiadó játékokat, érdemes olyat venni, ami nem túl hangos, esetleg állítható hangerejű, mert egész nap a szülők fogják hallgatni. És ez egy idő után megterhelő lehet. Ez persze minden nagyobb gyereknek való hangos játékra is igaz!

santa-1910013_1920

6-12 hónap között jön el a puha, majd kemény építőkockák, formabedobók korszaka, de bátran adhatunk egy ennyi idősnek fürdőjátékot és kemény táblás mesekönyvet is. Ekkor a klasszikus leporello mesekönyvek a legjobbak. Pár mondat van egy képhez, és könnyű megfognia a babának. Szintén ez az első vonatok, autók és babák időszaka.

building-blocks-397142_1920

1-1.5 éves kor közt a bonyolultabb formabedobók, építőkockák, babák, kisautók, játék háztartási eszközök, játék élelmiszerek okozzák a legnagyobb örömöt a kicsiknek. Jó, ha könyvet is kapnak. Ekkor már a kemény táblás, könnyen lapozható könyvek a számukra valók.

A cikk folytatása IDE kattintva érhető el.