Minden álomesküvő mögött egy “tündérkeresztmama” áll

Milyen szerepet játszik a mind népszerűbbé váló esküvőszervező a ceremónia lebonyolításában? Az Equipsupply infografikájából kiderül!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. július 27. Gyarmati Orsolya

Milyen szerepet játszik a mind népszerűbbé váló esküvőszervező a ceremónia lebonyolításában? Az Equipsupply infografikájából kiderül!


A tündérkeresztmamaként tevékenykedő esküvőszervezők több csoportba sorolhatók. A perfekcionista három szál virágból csodálatos mennyasszonycsokrot varázsol, a békekötő a legidegesebb örömanyákat is képes megnyugtatni, a karmester-típus egy intésére meggyulladnak a gyertyák, megterítődik az asztal és megtelnek a poharak, az előrelátó a napfényes idő ellenére sátrakat állíttat fel, megóvva ezzel az esküvői tortát, a szakértő pedig láthatatlanul intéz mindent csapatával úgy, mintha évszázadok óta ezt csinálná.

Egy profi esküvőszervező folyamatos kapcsolatban áll videósokkal, cukrászokkal, catering-cégekkel, hivatalnokokkal, zenészekkel, virágkötőkkel, hotelekkel, szabókkal és varrónőkkel, fotósokkal, ékszerészekkel, utazási irodákkal, bárpultusokkal, sminkesekkel, méteráruüzletekkel, világosítókkal és fodrászokkal.

Az Egyesült Államokban egy átlagos esküvő 24000 dollárba (több, mint 5,5 millió forintba) kerül, amelynek nagyjából 30 százalékát a jegyespár állja, 17 százalékot a szülők adnak bele, a maradák 53 százalék pedig rokonoktól, barátoktól származik.

 

Az infografikát itt nézhetitek meg!