Mit csináljunk hétvégén?

Nincs még ötletetek a család hétvégi programjához? Szemezgessetek az alábbi összeállításból!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. március 02. czefernek.lena

Nincs még ötletetek a család hétvégi programjához? Szemezgessetek az alábbi összeállításból!


MNG Extra

(Budapest, Magyar Nemzeti Galéria – március 2. péntek, 18:00)

A látogatókat havonta egy alkalommal, minden hónap első péntekén különleges programok és rendkívüli nyitva tartás várják a Nemzeti Galériában. A 3 és 14 közötti gyermekeket a programok ideje alatt múzeumpedagógusok kreatív foglalkozásokkal, játékokkal és mesékkel várják. Ezen az estén színes papírokkal játszhatnak, akvarellel festhetnek és bábozhatnak.

A hazudós kisegér

Budapest, Szülők Háza, március 2. 17:30

A gazdagréti Szülők Házában egyedülállóan üdítő kulturális programokban merülhetnek el a gyerekek. A Szörp Színház családias hangulattal, interaktív játékokkal, vidám bábos előadásokkal és finom szürcsölnivalóval vár mindenkit.
 

Bogármese

(Budapest, Művészetek Palotája – március 3. szombat 11:00 és 15:00)

Egyszer…. amikor a gonosz páncélfejű grafitbogarak uralkodtak az erdőben, egy reggelre gyönyörű gyógyító erejű virág nőtt a rét közepén, és a varázsvirág visszakergette a szürkebogarakat a föld alá. Ám egy napon hatalmas vihar támadt, és letörte a varázsvirágot…. A szárát a szarvasbogár vette el a szél ellen támasztékul. A széthullott szirmokat – a fejük fölé tartva – különböző bogárkák vitték magukkal az eső elől menekülve…

Szedjük szét és rakjuk össze! Budapest, Magyar Nemzeti Múzeum, március 3. 10:00

A MÁV Szimfonikus Zenekar és a Magyar Nemzeti Múzeum közös rendezvénye a múzeum Dísztermében várja a zenekedvelő családokat, akik az Unokák és nagyszülők hangversenyei sorozatban most ismét ízekre szedhetnek egy-egy népszerű zeneművet.
 

Optikai illúziók – interaktív kiállítás

(Budapest, Magyar Mezőgazdasági Múzeum – március 3. – április 15.)

Fedezzük fel az agy és a szem titkait! Megszokhattuk, hogy azt tartjuk igaznak, amit látunk. Mégsem hihetünk mindig a szemünknek, mert néha cserbenhagyhat a legélesebb szempár is… Vagy csak az agyunk űz tréfát velünk? A kiállítás a káprázatok, a tévedések és megtévesztések, azaz az optikai illúziók lebilincselő világából kínál ízelítőt.

Tititá

Budapest, Nemzeti Táncszínház, március 4. 10:30

A Nemzeti Táncszínház legújabb, gyerekeknek szóló darabjában a kicsik nemcsak szemlélői, hanem résztvevői is az előadásnak, melyben kiderül, mi mindenből születhet zene, és hogy együtt énekelni és táncolni igazán jó dolog.
 

“Elemér-nap” a kastélyban

(Gödöllői Királyi Kastély – március 3. szombat, 11:10 és 13:10)

Herceg Egérváry Elemér névnapját ünnepeljük ezen a napon, mely alkalmából kastélytúrákon vehettek részt. Az Elemér-túrán izgalmas játék keretében, feladatok megoldása során bepillanthattok a királyi család életébe herceg Egérváry Elemér naplója alapján, miközben bejárjuk a kastélyt a sörpincétől a zeneteremig.

A III. Gyerekszem Filmfesztivál legjobbjai az Urániában

Budapest, Uránia, március 4. 14:00

A Gyerekszem Közhasznú Művészeti Egyesület a tavalyi évben már harmadszorra rendezte meg ifjúsági filmszemléjét, a Filmkészítő Gyerekek Magyarországi Filmfesztiválját. Az Uránia moziban megtartott háromnapos verseny és programsorozat ötletét…
 

Játékgyűjtési akció

(Budapest, Millenáris Fogadó – március 3. szombat)

Mielőtt holnap elindulsz otthonról, nézz körül a szobádban, gondold végig melyik az a játékod, amivel már ritkán játszol, de úgy gondolod, más gyerek nagyon örülne neki, hisz nemrég még Te is szívesen játszottál vele. Az akciót a március 3-i családi programmal nyitják meg a Millenáris Fogadóban, melyre számos gyerekprogrammal várnak Benneteket és nem utolsó sorban kipróbálhatod a Játéksziget boltjaiban kapható játékokat.

A hétfejű tündér

Budapest, Budapest Bábszínház, március 4. 14:30

Idestova négy évtizede annak, hogy a mesekedvelő közönség először kézbe vehette Lázár Ervin tanulságos gyűjteményes kötetét, melynek jól ismert szereplői most a Budapest Bábszínházban elevenednek meg a porondon. Színre lép a hétfejű tündér…
 

Da Vinci Learning

(Budapest, Csodák Palotája – március 4. vasárnap)

Februártól minden hónap első vasárnapja a kíváncsi gyerekeké és felnőtteké a Csodák Palotájában. A DVL TV-csatorna a Felfedező expressz című műsorában látható, szórakoztató fizikai és kémia kísérletekkel, játékos vetélkedőkkel és exkluzív filmvetítéssel várja a látogatókat. Februári témák a víz, lélegzetelállító, a fizika törvényszerűségeit bemutató játékos kísérleteknek lehetnek szemtanúi az érdeklődők.

Hajnali csillag peremén

Budapest, Budapest Bábszínház, március 6. 10:00

“Mért csak a Bóbita játszik folyton a Gézamalaccal?” – avagy gyereklíra Weöres Sándor után, egy előadás a kortárs gyermekirodalom legszebb verseiből, no és egy kis mackóbabusgató. Mert itt most versekről lesz szó és játékmedvékről…
 

Zakatoló zenemozi

(Budapest, Corvin Budapest Filmpalota – március 4. vasárnap, 10:30)

A Zakatoló Zenemozi egyedülálló mesekoncert, ahol a jól ismert rajzfilmek és diafilmek újraértelmezve, élőzenével kiegészülve jelennek meg a vásznon. A közel háromnegyed órás műsorban öt mesefilmet, többek között a Leó és Fred, a Kockásfülű nyúl, a Kétbalkezesek és a Magyar népmesék egy-egy epizódját és két diafilmet vetítenek élőzenei kísérettel.. A műsorra főleg a 3 és 10 év közötti gyerekeket várják.

Varázscirkusz

Budapest, Művészetek Palotája, március 6. 15:00

A Bozsik Yvette Társulat a Nemzeti Táncszínházzal karöltve gyerekeknek szóló játékos darabot gyúrt Mozart A varázsfuvola című operájából, illetve a 2006 őszén, szintén a Művészetek Palotájában debütált, Varázsfuvola című táncelőadásból.