Mit kezdjek a gyerekkel?

Nem árt, ha a bébiszitternek, különösen, ha kezdőről van szó, adsz néhány tippet, mit is kezdhet a távollétedben a kicsikkel.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. július 17. czefernek.lena

Nem árt, ha a bébiszitternek, különösen, ha kezdőről van szó, adsz néhány tippet, mit is kezdhet a távollétedben a kicsikkel.


Ötletgyűjteményünket egészítsd ki a nálatok legműködőképesebbnek tekintett foglalatosságokkal. Bébicsőszt te magad is kiképezhetsz a megbízható szomszéd diáklányból vagy fiúból, ismerős néniből. Ne csak az ismerkedésre szánj időt, hanem adj tippeket arra is, hogyan lehet értelmesen, minél kevesebb konfliktussal eltölteni az időt a gyerekeiddel. A kinyomtatott listát át is adhatod, ki is tűzheted a lakásban, hogy mindig kéznél legyen.

Mihez kezdjetek együtt?
0-4 hónapos: Babakocsiban vagy hordozókendőben vidd el sétálni, ha sír, vedd fel, és próbáld ringatva megnyugtatni. A legtöbb kisbaba megnyugszik Mozart zenéjétől és a halk énekszótól. A teáztatás és cumiztatás felesleges és káros, a megnyugtatás más módszerei jobban beválnak.

5-7 hónapos: Szívesen vesz a kezébe tárgyakat, ezek hosszú időre lekötik a figyelmét. Csak olyasmit adj neki, amiről nem oldódik le a festék, és kisebb részek nem jöhetnek le róla, nincsenek éles, hegyes részei! Érdemes leteríteni egy takarót, amin játszhat, hempereghet. Mindent a szájába vesz.

8-12 hónapos: Kukucsjáték, ami abból áll, hogy kendővel eltakarod az arcát, majd megkérdezed, hol van ez a baba. Pár másodperc után lekapod a kendőt, és örömmel közlöd vele, hogy lám, itt van. Szerteszét mászhat a lakásban. Az ő perspektívájából győződj meg arról, hogy kellőképpen veszélymentesítették-e a terepet, nem gurultak-e szét apró tárgyak, például gomb, gombelem, tű. Kedveli a mondókákat, amelyekhez a testrészeihez kapcsolódó játék tartozik, például “Ez elment vadászni…”