Mozgáskorlátozottakkal motoroznak a fővárosban

A Nemzetközi Pető Intézetben tanuló, mozgásukban korlátozott gyerekekkel motoroznak közismert emberek szeptember 5-én Budapesten.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. szeptember 03. szabo.daniel

A Nemzetközi Pető Intézetben tanuló, mozgásukban korlátozott gyerekekkel motoroznak közismert emberek szeptember 5-én Budapesten.


A 8 kilométeres távot körülbelül 30 perc alatt teszik meg 30-40 kilométer/óra sebességgel. A motoros felvonulás a Pető intézettől indul, az Alkotás út és a Márvány utca érintésével áthalad az Alagúton és a Lánchídon. Az útvonal az Apáczai Csere János utcából a rakparton és a Szabadság hídon át vezet vissza Budára, ahol a motorosok a Bartók Béla útról lekanyarodva a kiindulási pontra, a Villányi úti intézetbe érkeznek.

A BRFK Közlekedésrendészeti Főosztályának motoros járőrei térítésmentesen biztosítják az útvonalat, és ugyancsak ingyen tart a csapattal egy mentőmotor is – közölte a szervező az MTI-vel.

A jótékonysági kezdeményezésen közel 60 motoros vesz részt, mások között Kovács István (Koko), Talmácsi Gábor, Gergely István, Kovács Áron, Hajas László, Szabó Győző, Tóth Roland, Szűcs Sándor, Müller Attila és Uszkó László. Bebe és Kustánczi Lia az intézetben maradó gyerekekkel játszanak a motorvezetési szimulátoron.