Műanyag koponyával él a 9 éves Dominika

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. augusztus 01. bencze.aron

A cserfes kisiskolásért múlt hétfőn még egy tucat orvos szorított, hogy zökkenőmentesen sikerüljön behelyezni fejbőre alá a speciális műkoponyacsontokat, ma már viszont otthon lábadozhat – olvasható a Blikkben.


Mint a bulvárlap korábban megírta, Domi herpeszvírusos agyvelőgyulladását egy budapesti gyermekklinikán csupán kiszáradásnak nézték, amiért kis híján az életével fizetett. A szülők akkor magukból kikelve követelték kislányuk azonnali koponyavizsgálatát, amely kimutatta az agyvelőgyulladást, ezért Dominika fejét fültől fülig felvágták, hogy a felgyülemlett agyvizet leszívják. Időközben azonban jobb és bal oldali koponyacsontja is felszívódott, amit egy hete műanyag implantátumokkal pótoltak.

– Alig merjük elhinni, hogy vége a kétéves rémálomnak! – mondta megkönnyebbülve Budainé Horváth Ildikó (35), Dominika édesanyja, miközben óvatosan fertőtlenítőt fújt a varrat tövébe. – Elképesztő, mennyit számít, hogy végre bekerültek a műcsontok. Domi napról napra egyre jobban fejlődik, sokkal gyorsabban pereg a nyelve, nem kell gondolkodnia azon, mit szeretne mondani, és már az összeadás sem okoz gondot.

A kislányról készült fotókat ide kattintva nézheti meg!