Nagykovácsiban él a világ legfiatalabb szerzője

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. december 09. bencze.aron

Lilla még csak ötéves, de láss csodát, már könyvet „írt”. Így lett a nagykovácsi pici lányból a világ legfiatalabb írónője.


Csillogó szemek, kíváncsi, pajkos tekintet, a mosolyt ugyan szűken méri, de egy tündéri kislány, akinek pont úgy egy pillanatnyi nyugta sincs, mint legtöbb kis társának a nagykovácsi óvodában. Talán csak abban különbözik tőlük, hogy többségüknél könnyebben kezelhető, mivel egy mesével bármikor le lehet venni a lábáról. – Egészen pici kora óta ilyen volt. Minden iránt érdeklődő, a mesét, a rajzceruzát magának kikövetelő, s ha ez megvan, nincs vele semmi gond – meséli anyukája, Bárdos Eszter. Három már elmúlt, amikor szülei felfigyeltek arra, hogy a hihetetlenül élénk színekben pompázó rajzai nem csak vidámak, hanem megkomponáltak is, egyik a másikhoz kapcsolódik. Mi több, a kislány a szülőktől már hallott történetek hőseivel, újakat alkot képeihez, sőt kishúga és barátnői is szerepet kapnak az ő meséiben. Ez adta az ötletet a Lilimesék című könyv kiadásához. A rajzok egy az egyben az ötéves Szigetlaki Júlia Lilla alkotásai, a hallottakat pedig az ő szavait pontosan idézve pötyögték számítógépbe a szülők.

A kis „művészt” különösebben nem hatja meg saját „művének” látványa a boltokban, annál inkább viszont a játékboltok kínálata.

Munkásságáról csak nagyon szűkszavúan szól: – Az oviban is csak Pankának, a legjobb barátnőmnek mesélek, de ő most elutazott – és ezzel a csevegésnek az ő részéről vége. Anyukájától tudjuk csak meg, menynyire szereti kishúgát, hogy imád óvodába járni, forrócsokit szürcsölni, és a természetben lófrálni.