Nahát, hogy mi minderre jó a hintőpor! – 10 ötlet

Azt gondolnánk a babapúder kizárólag a kisebbek bőrének gondozására jó. Összegyűjtöttünk néhány háztartási helyet, kelléket, aminek karbantartásában, alkalmazásában még igencsak nagy hasznát vehetjük!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
család
2017. május 25. Családháló

A cipők frissen tartása

Elég este egy kiskanálnyi hintőpor az agyonhasznált cipő belsejébe, és másnap reggelre garantált lesz a frissesség-érzet!

 

Rúzs alá

Egy leheletnyi babapúder megakadályozhatja a bőrirritációt és az allergiás reakciókat.

 

Száraz sampon

Keverj össze egy csészényi babapúdert ugyanannyi sütőporral, és dörzsöld be a hajtövedbe. Ha nagyon sietsz és már nincs időd a hajmosásra, ez garantáltan felújítja a hajad állapotát.

 

Zsíreltávolítás

Ha nincs otthon vegytisztítónk, és a kedvenc vagy az alkalmi ruhánk zsírfoltos lett, itt az eljárás, hogy tüntessük el a pacát hintőporral!

 

A nyikorgó parkettára

A régi parkettád furcsa hangokat ad, egyfolytában nyikorog, ha ráléptek? Próbáld ki, hogy a rések közé egy kis hintőport szórsz!

 

Hangyák ellen

 

Bár a sütőpor-porcukor kombó a legjobb megoldás szerintünk, ha nincs esetleg sütőporotok, a babahintőporral is lehet helyettesíteni.

 

Virághagymák megóvása

 

Ha nincs időd elültetni a virághagymát, és még tárolnád egy darabig, szórd meg egy kis porral és akkor megelőzöd a rohadást.

 

Összegubancolódott ékszerekhez

Ha a nyakláncod láncszemei összegubancolódtak, szórj rá egy kis hintőport, dörzsöld át gyengéden és egykettőre megoldódik a probléma!

 

Gumikesztyű felhúzásához

Minimális hintőpor könnyebbé teszi a gumikesztyű felhúzás sokszor igen ragadós műveletét.

 

Homok eltávolítása a bőrről

A nyaraláskor is jól jön egy kis hintőpor: ha nem tudsz megszabadulni a tengerparti homok néha kellemetlen jelentététől, alkalmazz egy kis babahintőport és csodát tesz!

 

 

 

 

via