Ne feledjük: Anyák napja!

Sportolás, evés ivás, de mindenek előtt Anyák napja - programok a hétvégére.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
színek
2013. május 03. Családháló

Sportolás, evés ivás, de mindenek előtt Anyák napja – programok a hétvégére.


Tolerancia nap
BUDAPEST, Néprajzi Múzeum
10:00 – 18:00

A Tolerancia napon a résztvevők az identitás gondolatköréhez és a múzeumi kiállításokhoz kapcsolódva azt a sokféle képet járják körbe, amely romákról, zsidókról, más etnikumokról bennünk él. A kiállítások és a programok egyértelműen kifejezik a Néprajzi Múzeumnak azt a célját, hogy elősegítse a kultúrák közötti párbeszédet.

Sport Expo
BUDAPEST, Hungexpo Vásárközpont
május 3 – 5.
A Hungexpo Vásárközpontban rendezik meg Magyarország első, nagyszabású sportszakmai kiállítását és vásárát, a Sport Expót. A civil és magánkezdeményezéssel induló kiállítás célja, hogy egy helyen és időben hozza össze a hazai sportszergyártókat, forgalmazókat és a sportágakat, ezzel is segítve a nagyközönséget a könnyebb tájékozódásban.

Velencei-tavi Hal-, Vad-, Bor-
és Pálinkafesztivál
GÁRDONY, Több helyszínen
május 3 – 5.
Ismerkedjen meg a velencei-tavi borrégió boraival, az Agárdi Pálinkafőzde és a vidék pálinkáival, kóstoljon hazai halakat, vadételeket! A nagyszínpadon fantasztikus produkciók: Rúzsa Magdi, Csík zenekar, Honvéd táncegyüttes, Bangó Margit, Takács Tamás Dirty Blues Band, esténként utcabál, kulturális programok, kiállítások, gyermek játszópajta!

BorZsongás Fesztivál 2013
VILLÁNY, Harkány, Villánykövesd, Siklós, Kisharsány, Palkonya, Kisjakabfalva, Csarnóta, Túrony – május 3 – 5.
A május érezhető illata és a tavaszi zsongás öröme járja át szívünket! A Villányi borvidéken nyolcadik alkalommal rendezik meg a Borzsongás Fesztivált. Idén is több településen, számos zsongó borudvarba várják a borvidékre érkező vendégeket. Igazi majális hangulatú, de egyedi hangvételű előadásokban lehet része a nagyérdemű közönségnek.

Színházak éjszakája 2013
BUDAPEST, Több színházban
13:00 – 00:00
Budapest neves színházai, színészei különleges, egész estés programsorozattal várják a közönséget, hogy bemutathassák színes, sokoldalú arcukat. És hogy mitől más ez az este, mint a többi? Attól, hogy most arra kérik a nagyérdeműt, ne csak néző legyen, vegyen is részt a játékban. És attól, hogy egészen hajnalig a színházé a főszerep!

GRUND – II. Vakációváró fesztivál
BUDAPEST, Zöld Pardon
10:00 – 17:00
Hamarosan kinyílik a nyár kapuja, és elkezdődik a vakációszezon! A Felelős Szülők Iskolája szeretne olyan nyári programkínálatot felsorakoztatni a szülők számára, amely óvódás és kisiskolás gyermekeik számára garantál minőségi, tartalmas szabadidő-eltöltést a nyári vakáció alatt.

Anyák Napja – Ezer Anya Énekel
BUDAPEST, Millenáris Teátrum
10:30
Szeretettel meghívunk az év legfontosabb Ringató-ünnepére, ami hagyományosan az “Ezer Anya Énekel” elnevezést viseli. Az anyák ünneplése mellett a Kolibri Kiadó bemutatja legújabb, Ringató – Hatvan magyar népdal című könyvét is! A Millenáris Parkban pedig egész nap gyerekrendezvényekkel vár mindenkit a Babanet és a Ringató!

Születés Hete
ORSZÁGSZERTE
május 4 – 12.
Születés Hete, a családdá válás ünnepe. Idén már tizenegyedik alkalommal kerül megrendezésre a Születés Hete országos szakmai, kulturális és tájékoztató rendezvénysorozat. A szervezők május közel hatvan helyszínen ? Erdélyben és a Vajdaságban is ? várják az érdeklődő párokat, kismamákat, kispapákat, nagymamákat és nagypapákat.