Családháló

Kezdőoldal Színek Négy csodálatos felfedezés gyermekektől

Négy csodálatos felfedezés gyermekektől

Gyermekként minden nap egy új felfedezés. Folyton olyan kérdések foglalkoztatnak, hogy miként működik a világ és én hogyan változtathatnám ezt meg. A gyermekek legalább annyit gondolkoznak ezeken a kérdéseken és kísérleteznek a megoldásokon, mint a kutatók a laboratóriumaikban – írja a csalad.hu.

csalad.hu,

Jó-e a lekváros kenyér és a tojássaláta együtt? Milyen gyorsan repül át ez a kisautó a nappalin? A gyermekek felfedezései néha komoly tudományos eredményeket is hoznak. Így történt ez a következő esetekben is.

Mary Anning, paleontológia

A szegény családba született angol kislány 11 évesen vesztette el édesapját és 12 évesen már megtalálta az első Icthyosaurus csontvázát – még az 1840-es években. Bátyjával eladták a leletet egy paleontológusnak és megszületett az első tudományos feljegyzés erről a rég kihalt dinóról.

A siker láttán Mary Anning amatőr módon belevetette magát a tanulásba és a feltárásba, hogy eltartsa a családját és kielégítse mohó tudományos érdeklődését. Később két halfajt is elneveztek róla: Acrodus anningiae és Belonostomus anningiae néven.

Kathryn Aurora Gray és Nathan Gray, asztronómia

Kathryn tízévesen, 2010-ben fedezett fel egy szupernovát, amivel a legfiatalabb ilyen felfedező lett. Nem akárki rekordját döntötte meg, addig ugyanis apukája tartotta a legfiatalabb asztronómus rekordját – szóval az asztronómia családi hobby a Gray-eknél.

Kathryn egy program segítségével fedezte fel a szupernovát, amit visszaigazoltak és 2010LT-nek neveztek el. A rekordot 2013-ban öccse, Nathan döntötte meg, 33 nappal fiatalabb korában talált egy új szupernovát, mint Kathryn.

A cikk itt folytatódik.

Hozzászólások

hozzászólás

CÍMKÉK:
Read previous post:
Kétszer is érdemes meggondolni azt a programcsászárt

Világszerte rohamosan nő a császármetszések száma, pedig az eddigi legkiterjedtebb kutatás szerint a trendnek számos hátránya lehet, főleg a születendő...

Close