Négy nap teljesen a családnak szentelve – hamarosan indul a Családok Budapesti Világtalálkozója!

Már csak néhány hét, és megkezdődik az idei év legnagyobb szabású családi-demográfiai-életvédelmi rendezvénye, a Családok Budapesti Világtalálkozója. A négynapos fórum rengeteg izgalmas, komoly és fajsúlyos programot kínál szakembereknek és civileknek egyaránt, s egy családi nappal zárul.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
háttér
2017. május 10. Gyarmati Orsolya

A rendkívül nagyszabású rendezvényre a világ minden tájáról érkeznek majd vendégek – politikusok, szakemberek, civil szervezetek vezetői, papok, állami vezetők – összesen háromezer delegált. A rendezvény szervezőbizottságának elnöke Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és ifjúságügyért felelős államtitkára. A rendezvényt Orbán Viktor miniszterelnök fogja megnyitni és itt lesz Larry Jacobs is, a World Family Congress igazgatója, akivel a Családháló nemrég interjút is készített.

Május 25-én, csütörtökön a megnyitó ünnepség után elsősorban a délutáni program lesz érdekes, ekkor kerül sor ugyanis a 2. Budapesti Demográfiai Fórumra, amelyen olyan témákat feszegetnek, mint a demográfiai kihívások a tudomány és a politikusok szemszögéből, de érdekesnek ígérkezik az I. szekcióülés, ahol  „A nagycsaládosok mint kisebbség, amely a jövő záloga” címmel tartanak beszélgetést, valamint a Népesedési Kerekasztal rendezvénye is.

Május 26-án indul a Családok XI. Világkongresszusa, amely előadásokkal és különböző szekcióülésekkel várja az érdeklődőket. Lesz szó családról és oktatásról, a családokat érintő válságról, pro-family vezetőképzőről, családbarát közösségek építéséről, az emberi élet szentségéről, az anyaságról. A nap szakmai részét egy plenáris ülés zárja, amely a „Családbarát nemzet építése, a család intézményének megerősítése” címet viseli. Az estét kulturális program zárja.

Május 27-én folytatódik a kongresszus. A délelőtti plenáris üléseken arról lesz szó, miként ábrázolja a média a családok, illetve mennyire családbarát a fiatalok gondolkodása. A délutáni szekcióülések témái az egyház és közösség, a családbarát országok építse, a családok érdekeinek érvényesítése nemzetközi intézvényekben, a nemzeti házassági mozgalmak, apaság és anyaság, illetve a családok hirdetésé célzó kommunikációs képzés.

A kongresszus rendezvényei mellett párhuzamosan az II. Európai Életvédő Fórum programjai zajlanak majd ezen a napon: A kerekasztal beszélgetés többek között az Egy Közülünk – One of Us civil kezdeményezés szerepét feszegeti, az előadásokon pedig az élet és az anyaság védelméről, a várandós tanácsadás jelentőségéről, a mesterséges megtermékenyítés etikai kérdéseiről esik majd szó.

A rendezvény negyedik napja a családoknak szól, vasárnap ugyanis nagyszabású családi programsorozattal várnak mindenkit, akinek fontos a hagyományos család és az ahhoz kapcsolódó értékek.

A rendezvényre ITT lehet regisztrálni!

A rendezvény honlapja ITT érhető el!