Négyéves kislány elképesztő, 159-es IQ-val!

Négyéves kislány a legifjabb Mensa-tag zseniális intelligenciahányadosa okán. A lányka apja egyetemi tanár, anyja művész.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. április 15. czefernek.lena

Négyéves kislány a legifjabb Mensa-tag zseniális intelligenciahányadosa okán. A lányka apja egyetemi tanár, anyja művész.


A brit Heidi Hankins ugyan még messze van az iskolába járástól, a nemzetközi “zseniszövetség” mégis soraiba fogadta, mert meggyőzően kivételesnek találja a gyermek képességeit. A lányka IQ-ja 159, csak 1-gyel kevesebb, mint Stephen Hawking világhírű asztrofizikusé – aki szintén tagja a Mensának.

Az emberek átlagos intelligenciahányadosa – a The Daily Telegraph című brit lap szerint – 100, 130-tól már tehetséges emberről beszélünk.

A kislány már kétévesen tudott olvasni, magától tanult meg a család számítógépének segítségével. 7 éveseknek szóló könyveket falt: egyetlen óra alatt kiolvasott egy 30 darabos sorozatot. 3 évesen már tudott összeadni, kivonni, mondatokat írni. Óvónői javasolták Heidi szüleinek, hogy végeztessenek el vele IQ-tesztet, mert annyira értelmes, hogy egyszerűen nem találnak számára kellő kihívást jelentő feladatot.