A nélkülöző gyerekekért hívnak összefogásra a sztárok

Elindult a Gyermekek hete az Ökumenikus Segélyszervezetnél. A karitatív szervezet ebben az időszakban nem csak gyerekprogramokat szervez rászoruló gyermekek számára, hanem adománygyűjtést is hirdet a 1353-as adományvonalon. Aki a 1353-at tárcsázza, most a nehéz sorsú gyermekek táboroztatásához járulhat hozzá hívásonként 250 forinttal.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.

Fotó: MTI

A Segélyszervezet ezen célkitűzéséhez hét, a maga területén kiemelkedő híresség csatlakozott, egy közös megindító videóban, melyet egy játszótéren rögzítettek. Dombóvári István, Szalóki Ági, Gyurta Dániel, Wolf Kati, Nagy Ervin, Lackfi János és Puskás Peti a videóban arra hívják fel a figyelmet, hogy sok gyermek számára nem adatik meg mindaz, amitől igazán felhőtlen és boldog lehet a gyermekkor.

A gyermekkor meghatározó élményei, a játék, a tanulás, a sportolás, a szerető család, a közös nevetés, az esti mesék, az éneklés és az önfeledt nyaralás is egy-egy emblematikus arctól hangzik el a kisvideóban, hogy a végén azokra irányítsa a figyelmet, akiknek mindezek önhibájukon kívül nem adatnak meg. „Ha tapasztalatból tudod, hogy ezek mit jelentenek, szerencsés vagy. Segíts, hogy azok is megtapasztalhassák, akik nélkülöznek!” – hív összefogásra zárómondatában az Ökumenikus Segélyszervezet elgondolkodtató videója.