Nem a megszokott karácsonyi filmekre vágysz? Ezt nézd idén!

Összegyűjtöttük pár rendhagyó karácsonyi filmet azok részére, akik szeretnének kitörni az Igazából szerelem - Reszkessetek betörők - Télapu bűvköréből.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
karácsony
2017. december 23. Czefernek Léna

Ha végignézünk a tévécsatornák karácsonyi filmdömpingjén, nem sok változás történt az elmúlt években. Egyes filmek, mint például a Reszkessetek betörők, több, mint negyed évszázada vezetik a karácsonyi toplistát. Más alkotások, mint például a Holiday, az Igazából szerelem vagy éppen a családi Télapu mozi szintén nem a múlt évben kerültek fel az ünnepi kedvencek közé. Mindezek érdemét nem kisebbítve szeretnénk néhány alternatívát kínálni olyan filmekből, amelyeket még nem ununk és mégis meghozhatják számunkra a várva- várt karácsonyi hangulatot. Íme:

Polár Expressz

Ezt a megható animációs filmet az egész család élvezni fogja. Garantáltan együtt fogunk lélegezni a Polár Expressz apró, pizsamás utasaival, akik azért utaznak az Északi-sarkra, hogy részesei lehessenek annak az ünnepi pillanatnak, amikor a Mikulás a manók jelenlétében átadja az általa választott gyermeknek az első karácsonyi ajándékot. Mert a karácsonyi csodában mindenki hinni szeretne.

Kőkemény család

Azok számára, akik nem csupán a színtiszta romantikus vígjátékokat részesítik előnyben, itt egy valódi gyöngyszem: a Kőkemény család egy nem szokványos családi karácsonyról szól, ahol minden megtörténhet. Szerelmi szálak keverednek, titkok látnak napvilágot, testvéri viszonyok rendeződnek át és sorsok dőlnek el. Mindezt úgy, hogy egyszerre sírunk és nevetünk ezen a kissé fekete komédián. És még a szereposztás sem utolsó.

A legszebb ajándék

Noha ez a film nem kimondottan a karácsonyhoz kapcsolódik, mégis csodálatos mese a szeretetről és a szeretteinkkel együtt töltött idő fontosságáról. Történet egy nagy lábon élő fiúról, aki gazdag olajmágnás nagyapja halála után különös feladatot kap a végrendelettel együtt: ahhoz, hogy megkapja örökségét, 12 próbát kell teljesítenie. Ez a próbatétel az ő utolsó ajándéka nagyapjától. A próbatételek elvégzése közben ugyanis felismeri, hogy a pénztől van nagyobb gazdagság is: Isten és a szeretet.

Szerelem a végzeten

A film eredeti címe – Serendipity – azt jelenti, hogy szerencsés vagy boldog véletlen egybeesés. Ez történik a John Cusack és Kate Beckinsale által játszott párral is, akik első találkozásukkor egymásba szeretnek, éppen a karácsonyi bevásárlás közepette. Mivel egyikük szíve sem szabad, úgy döntenek, hogy a sorsra bízzák magukat, és közös jövőjüket attól teszik függővé, megtörténhet-e még egyszer a különös egybeesés, azaz a csoda, nevezetesen hogy találkoznak.

Karácsony Artúr

Kicsik és nagyok számára is mosolyogtató történet Karácsony Artúrról, egy szeleburdi, kétbalkezes kisfiúról, aki nem mellesleg a Télapó fia. Elsőszülött testvére helyett ugyanis ő indít hadjáratot azért, hogy a Télapó nevén ne essen csorba, és az a szegény kislány is megkapja ajándékát, aki idén merő véletlenségből nem talált semmit a csizmájában. Karácsony Artúr saját szakállára beindított akciója viszont számtalan bajt, félreértés, és balesetet okoz.

Négy karácsony

Kate és Brad évek óta egy pár és még soha nem fordult elő, hogy a karácsonyi ünnepeket a családjukkal töltötték volna, mindig találtak valamilyen remekbe szabott kifogást hogy aztán szeretteiktől távol ünnepeljenek. Idén azonban kis homokszem kerül a gépezetbe, és kénytelenek a másikat és egyben önmagukat is szembesíteni családjaikkal, rokonaikkal, a közös együttlét minden árnyoldalával együtt. A négy karácsonyt azoknak ajánljuk, akik a vaskosabb humortól sem hőkölnek vissza.

Karácsonyi ének -Muppet

Charles Dickens torokszorító története a szívtelen londoni milliomosról, akit meglátogatnak a múlt, a jelen és a jövő karácsonyának szellemei. Mivel a mesének számtalan feldolgozása létezik, mi most egy olyat ajánlunk, amely némiképpen eltér a megszokottól. De ne tévesszen meg senkit a kedves és bohókás muppet figurák jelenléte: a Karácsonyi ének még így is rengeteget adhat az egész családnak, és talán könnyebb is ebben a formában tálalni a kisebb gyermekek számára.

P.S. I Love You

Holly borzasztó dolgot él át, amikor nem sokkal a harmincadik születésnapja előtt elveszti daganatos férjét. Ám azért, hogy az asszony ne süllyedjen el teljesen a gyász tengerében, a férj még életében különös ötletet eszelt ki: leveleket írt nejének, melyekben nem csupán szeretetéről biztosítja az asszonyt, de különböző feladatokat is ad neki, hogy ezáltal szép lassan vissza tudjon térni a való életbe. A P.S. I Love You igazi lélekemelő film, amely nem csupán a könnycsatornáinkat, de a szívünket is úgy nyitja meg, hogy közben a szánk félig mosolyra hajlik elejétől a végéig.

Váratlan szépség

Egy sikeres New York-i cégvezető elveszíti kislányát, és ezután szörnyű mélyrepülésbe kezd. Munkatársai úgy próbálják megmenteni őt és a céget, hogy színészeket bérelnek fel, akik az Idő, a Szeretet és a Halál nevében találkoznak vele. Ez az vállaltan érzelmes film bemutatásakor két reakciót váltott ki az emberekből: a kritika általában lehúzta, de aki tudott azonosulni az általa megpendített érzelmi húrokkal, azt magával ragadta. És miért ne lennénk érzelmes hangulatban éppen karácsonykor, amikor a film is játszódik?