Nemzetközi gyerekkönyvnaptól a hüllőkig – hétvégi programajánló

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2013. április 05. bencze.aron

 


Vasárnap irány a Terrarisztika Budapest Börze szakkiállítás és vásár!

Idén nyolcadik éve rendezik meg az ország első és egyben egyik legsikeresebb terrarisztikai börzéjét a SYMA rendezvényközpontban 2013. április 7-én, vasárnap. Ez a nap az állatokról szól, melyet a szakma krémjének, az ízeltlábúak rajongóinak, a hüllők szerelmeseinek, a kétéltűek imádóinak és a kisemlősök kedvelőinek szervezünk nagy örömmel.

Részletek itt!

Cigánykerék – Roma Értékek Fesztivál hagyományteremtő rendezvény a roma kultúra napján

Muzsika, tánc, hangszerkészítés, roma ételkóstoló, kézműves foglalkozások, divatbemutató – megannyi izgalmas, színes programmal várja az érdeklődőket április 6-án szombaton a MOM Kulturális Központban a Cigánykerék – Roma Értékek Fesztivál. A 10 órától 15 óráig tartó családi nap minden érdeklődő számára színvonalas szórakozást kínál.

BÁBU Fesztivál 2013
(Budapest Bábszínház – április 3-5.)

A BÁBU Fesztivál célja negyedik éve változatlan: izgalmas, új utakat kereső társulatok gyerekeknek, ifjúsági közönségnek vagy felnőtteknek készült, kamara-bábelőadásait bemutatni a fővárosban. A fesztivált egy “kockakaland” nyitja, majd megismerhetjük például Bódog és Szomorilla – egy uralkodói feladatok nélküli vándor király, valamint egy szakirányú varázsdiploma nélküli tündértörténetét, de Hüvelyk Matyi is tiszteletét teszi a veszprémi Kabóca Bábszínház előadásában.

Tavaszi Bogártalálkozó
(Budapest, Premier Outlet Center – április 6. szombat)

Mielőtt bárki arra gondol, hogy élő bogarakról lenne szó, az ne ijedjen meg, semmi ilyesmi nem kerül bemutatásra, hacsak véletlenül arra nem téved pár katicabogár. Természetesen a Volkswagen bogarak össznépi találkozójáról beszélünk. Valamiért ez a kicsi-kocsi sokak szívét megdobogtatja. Hogy miért? Erről győződjetek meg személyesen.

Nemzetközi gyermekkönyvnap
(Sopron, Liszt-központ – április 6. szombat)

A tavalyi siker után idén is megrendezik a nemzetközi gyermekkönyvnapot a Liszt-központban. Szombaton egészen délelőtt 10-től este hatig várják a kicsiket és a nagyobbakat a szervezők. Idén rengeteg könyves, játékos feladattal készülnek, koncertezik a Kolompos Együttes is.

Te Meséd – Családi nap
(Budapest, Millenáris Teátrum – április 6. szombat)

A Te Meséd családi délelőtt a családoknak közös programot kínál: együtt nézik meg a bábszínház előadását és a mesét is együtt hallgatják. Majd szülő és gyermek együtt dolgozzák fel a varázslatos növények világát dráma- és mozgásos játékokkal, dalokkal és kézművességgel.

Mesevasárnap Marék Veronikával
(Szigetmonostor, Rosinante Fogadó – április 7. vasárnap, 11:00)

Gyermekkorunk ikonikus mesefigurái szinte észrevétlenül válnak saját gyermekeink kedvenceivé. Boribon és Annipanni, Kippkopp és Tipptopp is mind eljönnek április első vasárnapján a szigetmonostori Rosinante játszóházába, ahol hazánk egyik legszeretettebb és legszeretetteljesebb írónője, Marék Veronika tart dedikálással egybekötött rajzolós mesedélelőttöt. A különleges programot tombola, mesés szappanbuborékfújó és góllövő verseny, valamint könyvvásár egészíti ki.