Nincs névnapja Ördög Nóri lányának – VIDEÓ

Még a naptárban sem szerepel a Mici név, amely olyannyira ritka, hogy évente csak tíz gyerek kapja. A Bors úgy tudja, Szalóki Ági népdalában talált rá a különleges névre Ördög Nóra és párja.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2013. május 14. bencze.aron

Még a naptárban sem szerepel a Mici név, amely olyannyira ritka, hogy évente csak tíz gyerek kapja. A Bors úgy tudja, Szalóki Ági népdalában talált rá a különleges névre Ördög Nóra és párja.


Ahogy arról korábban a családháló is beszámolt, élete legboldogabb napjait éli Ördög Nóra, aki május 6-án életet adott első gyermekének, Nánási Micinek.

– Egészséges és gyönyörű és puha és illatos, egyszóval tökéletes – így lepte meg olvasóit vasárnap éjszaka Ördög Nóra, aki blogján jelentette be, hogy mesterséges megtermékenyítéssel fogant kislánya megérkezett. Az édesen szundító, pólyába tekert babáról édesapja, Nánási Pál készített megható fotót, amit a mami szintén közzétett – számol be a részletekről a bulvárlap.

A Bors információi szerint gyermeke különleges nevét Szalóki Ági Mici című andalító nótája után választotta. A házaspár közeli ismerősei a Borsnak elmondták, hogy a népszerű fotós és műsorvezető a babavárás időszakában hallotta először ezt a lovári és magyar nyelven is megszólaló népdalt, ami azonnal a kedvencük lett. Nóri és Pali sokszor dúdolta együtt a lágy dallamot Micinek már magzat korában is.

A Mici a Mária becézett alakja, de mára önállóan is szerepel a Magyar Tudományos Akadémia hivatalos utónévtárában – tudta meg a Bors dr. Rácz Judittól.

Az MTA névtannal foglalkozó munkatársa elárulta: a Mici a 20. század elején még gyakori női név volt, elsősorban a felsőbb osztályok anyukái adták babáiknak, de csak 1996 után jegyezték be hivatalosan is. – Névnapja nincs, a Mária 33 névnapjából egy évben bármelyik választható a megünneplésére. Olyannyira ritka manapság, hogy évente mindössze tíz gyermek ha kapja – folytatta a szakértő.