Nincs otthon csoki? Készítsen magának!

Amikor a családban valakire rátör a csoki-éhség, ne a boltba szaladjunk, hanem a konyhába. Házilag is elkészíthető ugyanis Gombóc Artúr kedvence, és az ízesítésnek csak a fantáziánk, vagy a spájzunk szabhat határt. Egy adagon belül csinálhatunk mogyorósat, kókuszosat, gyümölcsöset, hogy mindenki megtalálja a kedvencét.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2013. március 02. szabo.daniel

Amikor a családban valakire rátör a csoki-éhség, ne a boltba szaladjunk, hanem a konyhába. Házilag is elkészíthető ugyanis Gombóc Artúr kedvence, és az ízesítésnek csak a fantáziánk, vagy a spájzunk szabhat határt. Egy adagon belül csinálhatunk mogyorósat, kókuszosat, gyümölcsöset, hogy mindenki megtalálja a kedvencét.


Keverjünk össze 180 gramm sovány tejport és 90 gramm zsírosat, 15 dkg vajjal és két evőkanál kakaóval. Egy magas falú, minimum2-3 literes lábosban pedig kezdjünk főzni 2 dl tejet, 40 dkg cukorral, de a legkisebb lángon. Várjunk, amíg a cukor felolvad és a tej forrni, sőt futni kezd. Ezért kell a magas edény. Mielőtt kifutna a massza, vegyük le a tűzről és öntsük a kikevert tejporhoz. Ahhoz, hogy minőségi csokoládét kapjunk, igyekezzünk teljesen csomómentesre keverni a krémet és mikor kezd hűlni, keverjük hozzá az extrákat, ami leget mogyoró, dió, rumaroma, szárított gyümölcs, vagy éppen puffasztott rizs is. Ha a külsőségekre is adunk, akkor öntsük a csokit jégkocka tartóba, hogy helyes bonbonokat, vagy egyforma kockákat kapjunk.