Nők, akik anyaként diplomáztak

Az anyaság kihívás, a diploma kihívás. A kettőt egyszerre csinálni pedig elképesztő haditett. Az alábbiakban összeszedtünk néhány igazán ösztönző külföldi példát, ráadásul nem is akármilyeneket!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
anyaság
2018. július 04. csalad.hu

Brianna Williams, Harvard, jogtudomány

Brianna éppen a záróvizsga időpontjában szült. Minden oka meg lett volna, hogy elhalassza a vizsgát, ám nem sokkal azelőtt, hogy világra hozta kislányát (már összehúzódásai voltak) levizsgázott.

„Úgy éreztem, folytatnom kell. Nem engedtem, hogy a fájdalom, a stressz vagy az elhatalmasodó érzelmek akadályozzanak a végső célomban” – mondta.

Az igazi teszt az volt, hogy miként tudja összeegyeztetni az egyedülálló anyaságot az alapdiploma után a Harvard Law School-on töltött, igencsak megerőltető évvel. De így is sikerült megszereznie a hőn áhított jogi diplomát.

„Azt akarom, hogy a többi édesanya is megtudja, lehetséges az álomélet, az álommunka és az anyaság összeegyeztetése. Ezek nem zárják ki egymást” – mondta Brianna Williams.

Ronlonda Robinson, Divattervezés BA

Ronlonda első gyermekét még középiskolásként hozta világra, a másodikat a főiskolán. Nem volt egyszerű, de sok motivációt adott a tanulás folytatásához.

„Kezdj el az álmaidért dolgozni és ne félj elbukni! Nem kell, hogy a szenvedéseid határozzanak meg, de használhatod őket arra, hogy erőt és motivációt meríts a változtatáshoz. A kemény munka meghozza gyümölcsét, szóval soha ne add fel!” – vallja.

A cikk itt folytatódik.