Nyílt nap az Óbudai buszgarázsban

Egész éves programsorozattal ünnepli fennállásának 50. évfordulóját a Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV), amely szombaton, a sorozat részeként Óbudán várja nyílt nappal a fővárosi autóbuszközlekedés iránt érdeklődő közönséget.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
évforduló
2018. április 14. MTI

A cég közleménye felidézi, hogy a Budapesti Közlekedési Vállalat – később BKV Zrt. – 1968. január 1-jén jött létre több közlekedési társaság összeolvadásával. Fél évszázados történelme alatt a főváros közlekedése számos változáson, jelentős fejlődésen ment keresztül, amelynek állomásait a vállalat a szombatihoz hasonló nyílt napjain mutatja be az érdeklődőknek.

A szombati program résztvevőit a Hűvösvölgy Gyermekvasúttól egy nosztalgia IK 415-ös autóbusz térítésmentesen szállítja a rendezvény helyszínére, ahol többek közt repülőgép-szimulátor, lőgyakorlat, autóbusz-tesztvezetés, veterán oldalkocsis motorozás, veterán autóbuszos utazás, műhely- és telephely-látogatás, autóbusz történeti és vasútmodell-kiállítás is lesz. A programok több eleme regisztrációhoz kötött.

Az óbudai buszgarázs csaknem a társaság fennállása óta működik, két év híján szintén fél évszázados múltra tekinthet vissza. Az évtizedekig egyeduralkodó magyar gyártású Ikarus autóbuszok mellett egyre jellemzőbbek lettek a Volvo, a Van Hool és a Mercedes különböző típusai, a régi járművek egy-egy darabja pedig nosztalgia járműként üzemel tovább.