Olcsó és jó nyári programok gyerekkel

A nyári szünet elég hosszú, úgyhogy időben elkezdtük összeszedni, mi mindent tervezünk csinálni idén.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
színek
2017. június 11. Dívány

Közeleg a nyári szünet, ami, főleg iskolásokkal a családban, az első két hét vakációs eufória  után (végre itthon vannak! végre nem kell korán kelni! végre mindenre van időnk!) hozza magával a “mi a csudát csináljunk ma is, hogy senki ne őrüljön meg”-et.

Erre nem lehet elég korán felkészülni, ezért elkezdtük összegyűjteni az ötleteinket, hogy nektek már ne kelljen. A rendező elv az volt, hogy olyan családi (egy vagy két szülő plusz gyerekek) programokat keressünk, amik nem kerülnek egy komplett vagyonba, mint például az aquapark vagy az állatkert, vagy egy komolyabb játszóház. A határt valahol 5 ezer forint környékén húztuk meg (két-három gyerekkel számolva), de a tippek között sok ingyenes, vagy szinte ingyenes is van.

1. Folyópart

Duna/Tisza, kinek milyen folyó van közel, séta, sarazás, lábáztatás, kagylók és/vagy kövek, fürdés ahol szabad.
0-99 éveseknek

2. Strand

A strand lehet olcsó vagy nagyon is húzós, nézzetek körül, figyeljétek, melyik mennyibe kerül, vannak-e kedvezményes napok, délutáni jegyek, és érdemes kikutatni a kisebb, nem annyira ismert fürdési lehetőségeket is! (Pl: a Római hétvégén 2700, szerdán csak 1800 forint, viszont az attól nem túl messze lévő Csillaghegyi bármelyik nap csak egy ezres, ahogy a Lupa olcsóbb strandja is)
0-99 éveseknek

3. Mozi

A mozi egy 4-5 fős családnak már olyan tétel, amin szintén érdemes lehet spórolni. Nézzétek meg a kisebb, art mozikat, ott is adnak gyerekfilmeket is, a plázamozi árának nagyjából a feléért. Másfelől jó figyelni a nagyobb láncok kedvezményes napjait, van, ahol hétfő, máshol szerda, és sok helyen vannak kedvezménykártyák is, amik egyszeri kb 500 forintba kerülnek, utána viszont egész évben olcsóbb velük a jegy, még az olcsó napokon is!
4-99 éveseknek

A cikk itt folyatódik