Dönts te is rekordot és emeld magasba a gyermeked!

Elindult a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom gyerekemelési rekorddöntésének kampánya, amelynek célja, hogy több tízezer gyereket emeljünk egyszerre magasba május 11-én, szombaton.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
gyermek
2019. március 29. Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom

A programokon nemcsak szülők és gyermekeik, hanem bárki részt vehet, aki egyetért ezzel. Mindenkit arra biztatunk, hogy ha nincs gyermeke vagy már túl nagyok, akkor hozza el unokáját, unokaöccsét, barátja/barátnője, vagy akár a szomszéd gyerekét. Budapesten és számos vidéki városban ezen a napon helyi szervezeteink az önkormányzatokkal együttműködve családi napokat rendeznek, és országszerte egyszerre kívánjuk magasba emelni a gyerekeket.

A budapesti családi nap műsorvezetői teendőit a Margitszigeti Atlétikai Centrumban Vecsei H. Miklós vállalta el, aki a kampányindító sajtótájékoztatón azt mondta, azért is vállalta el a felkérést, mert nagyon rokonszenves számára a Három Királyfi mottója, miszerint szülessenek meg a kívánt gyermekek. Az ő személye nem ismeretlen a legfiatalabbak előtt, hiszen A Pál utcai fiúk című musical Nemecsekjeként már 250 ezer gyerek látta őt a Vígszínházban.

Szalóki Ági, a budapesti központi rendezvény egyik fellépője a kampányt elindító sajtótájékoztatón azt mondta, nagyon örül a felkérésnek, hiszen zenei munkásságának középpontjában a gyermekek állnak.

Skrabski Fruzsina, a mozgalom elnöke azt mondta, Magyarországon még mindig több gyereket szeretnének az emberek, mint ahány végül megszületik, ezért a gyerekemelés a családalapítás, a gyereknevelés örömeire szeretné ráirányítani a figyelmet. Hozzátette, nagy esély van rá, hogy idén százezer gyereket sikerül egy időben magasba emelni.

A központi gyerekemelés a Margitszigeti Atlétikai Sportcentrumban lesz, itt Szalóki Ági mellett az Iszkiri gyerekzenekar és a Pannonia All Stars Orchestra várja a családokat zenei programmal.

Az „Emeljünk magasba minél több gyereket” rekordkísérletben való részvételhez regisztrálni szükséges, melyet itt lehet megtenni.

Viszont az otthon maradókat és a külföldön élőket is arra biztatjuk, hogy csatlakozzanak, és emeljék fel ők is – akár otthon – gyermekeiket, és osszák meg az erről készült fényképeket a közösségi oldalakon. A lényeg, hogy minél több gyereket emeljünk magasba országosan és a határokon túl május 11-én. Ezzel arra készül a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom, hogy megdöntse a tavaly felállított rekordot, amikor tízezer gyereket sikerült egy időben felemelni.

Az akció fővédnöke Böjte Csaba ferences szerzetes és Kiss Gergely háromszoros olimpiai vízilabdázó. További információ.

Fotó: Antal-Ferencz Ildikó