Orvosi kuriózum – Egyszerre három gyermek életét mentették meg

Húszórás operációsorozattal, negyven orvos segítségével hajtották végre karácsonykor az indiai Delhiben a világ első lánc-májtranszplantációját. A beavatkozás három gyermek életét mentette meg - írja a Bors.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. január 19. bencze.aron

Húszórás operációsorozattal, negyven orvos segítségével hajtották végre karácsonykor az indiai Delhiben a világ első lánc-májtranszplantációját. A beavatkozás három gyermek életét mentette meg – írja a Bors.


A bulvárlap cikke szerint a hároméves Tejashree, illetve a testvérpár, Anish és Ansa ugyanis egyaránt súlyos májbetegségben szenvedett, amin csak az átültetés segíthetett. A gyermekek anyukáinak vércsoportja megfelelő volt ugyan, így akár adhattak is volna a szerveikből, egészségi állapotuk azonban ezt nem tette lehetővé. Így aztán az apákon volt a sor, nekik viszont a vércsoportjuk nem stimmelt, de kiderült, hogy a másik család gyermekének pontosan jó lenne. Ezért a doktorcsoport úgy döntött, hogy sorozatos transzplantáció során Tejashree édesapja ad a májából Anishnak és Ansának is, míg a testvérek apukája Tejashreet menti meg. A három gyermek és a szülők jól vannak – olvasható a Borsban.