Pelenkával büntették rossz jegyei miatt a tinit

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. május 10. bencze.aron

Pelenkában futtatta fel-alá az utcán 12 éves lányát az a pár, amely így akarta megbüntetni a tinédzsert rossz jegyei miatt – számol be a nem mindennapi esetről a Blikk.


A szerencsétlen lánynak a megaláztatás részeként a haját is le kellett borotválnia. Amikor kiengedték a nyílt utcára, csak a pelenkát viselhette, illetve egy topot. A hírek szerint legalább 50 ember előtt volt kénytelen futkorászni a megalázó szerelésben, mielőtt megérkeztek a rendőrök. A hatóság fél óra elteltével eloszlatta a tömeget, és védelmébe vette a lányt, aki ekkor már hisztérikus állapotban sírt a történtek miatt.

A pár állítólag még arra is rá akarta venni a tinédzsert, hogy pelenkában takarítsa fel a szemetet az utcáról. A letartóztatásuk után is nevetgéltek a történteken, majd felháborítónak nevezték, hogy a rendőrség „beleszól” abba, hogy nevelik a gyereket. A kislányt és három fiatalabb testvérét ezután nevelőszülőknél helyezték el – írja a Huffington Post internetes magazin.

A szülők, Stephanie Ann Broten (38) és Darnell Alan Landrum (34) hétfő éjjel kerültek letartóztatásba súlyos szabálysértés, illetve gyermekbántalmazás vádjával. Ha elítélik őket, mindketten egy-egy év szabadságvesztést kaphatnak, és 3 ezer dolláros (670 ezer forint) bírságra számíthatnak az utcai akció miatt.