Pikniktől a Kolibri Gyermeknapig – hétvégi programajánló

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2013. március 22. bencze.aron

 


A Víz Világnapja
(Országszerte – március 22-24.)

2013 a Vízi Együttműködés Nemzetközi éve, így a Víz Világnapján garantáltan senki sem marad szárazon! Országszerte számos rendezvény: “vizes” vetélkedők, érdekes előadások, bemutatók, családi napok hívják fel a figyelmet a víz megóvásának fontosságára, a pazarlás veszélyére. A Magyar Fürdőszövetség kezdeményezésére a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. idén is csatlakozik a rendezvényhez a Gellért, a Lukács, a Rudas és a Széchenyi fürdőkben megszervezésre kerülő programokkal.

Tavaszi Etyeki Piknik
(Etyek, több helyszínen – március 23. szombat)

Szemet-szájat gyönyörködtető ételek és italok, spanyol sonka bemutató és előadás, húsvéti sonkavariációk, magukat kellető kelt tészta költemények, kézműves csokoládék és sütemények – az Etyeki Piknik idén is óriási kínálatot nyújt a gasztronómiai különlegességekből! Minden pincénél sütés-főzés, zenei, húsvéti kulturális és gyermekprogramok, kisállat-simogató és természetesen borkóstolók várják majd a látogatókat, így a család minden tagja megtalálhatja a számára megfelelő időtöltést.

Bazsó és Borka
(Budapest, Rózsavölgyi Szalon Arts & Café – március 23. szombat, 11:00)

Bazsó és Borka – egy szeretni- és égetnivaló ikerpár. Hol egymást bosszantják, hol szüleik idegein táncolnak, és bármibe is fogjanak, biztos, hogy előbb-utóbb hatalmas kalamajka lesz a vége. Nyomukban egerek lepik el a lakást, romokban hever a nappali, liszt hull a plafonról. Vajon mi köze ehhez a titokzatos pincerémnek? A Szamárfül Projekt előadását 4 éves kortól ajánljuk.

Nemzetközi Down Világnap
(Budapest, Vígszínház – március 24. vasárnap, 10:30)

Kortárs festőműhely, népi és fejlesztő játékok, kézművesek, Csodavár gyermeksziget, arcfestők, könyvvásár, gyerekfotózás, Down-Shop, táncház a Jászság Népi Együttes vezetésével – ilyen és ehhez hasonló programsorozat várja vasárnap a gyerekeket és szüleiket a Vígszínházban a Nemzetközi Down Világnap alkalmából. Tanácsadás, szakértői sarok is lesz, illetve az esélyegyenlőség jegyében “megnézheted” a Láthatatlan Kiállítást és kipróbálhatod a kerekesszéket is!

Diabörze és Kolibri-gyereknap
(Budapest, MÜSZI – Művelődési Szint – március 24. vasárnap, 15:00)

A diázás megunhatatlan, a diázás egyszerre mindenkié – a gyerkőcé, aki követeli, a szülőé, aki felolvassa. Vidd el vasárnap régi, zúgó-berregő géped, régi filmjeidet a MÜSZI-be és vegyél az árukon újat! A Vetítősarokban Vágó Piros és Winkler Róbert olvas majd meséket, ha pedig valakinek fabrikálni, festeni, rajzolni, kivágózni és ragasztgatni támad kedve, a Kolibri Kiadó illusztrátoraival kézműveskedhet egész délután.