Programok Advent 2. hétvégéjére

Adventi készülődés, Mikulásvárás, koncertek, előadások és sok minden más ezen a hétvégén!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
színek
2016. december 02. Családháló

Rutkai Bori Banda: Télapó csalogató

(Budapest, Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház – december 3., 11.00) 
Kedves Mikulás! 


Szeretnénk, ha eljönnél a koncertünkre, és együtt táncolnál a gyerekekkel! 
Eljátsszuk neked a legszebb, legbulisabb, sőt a legvitamindúsabb téli nótáinkat. 
Keringőzünk a hópelyhekkel, fűrészelős tánccal fát vágunk, hogy befűthessünk a kályhákba, papucsban korcsolyázunk végig a Mesevár szobáin, szánkón repülünk a csillagfényes dombok felett.

Családi Mikuláshétvége

(Budapest, Miniversum – december 3., 9.00) 


Kipucoltátok már a csizmát? Megírtátok vagy megrajzoltátok már a Mikulásnak, hogy mit szeretnétek kérni tőle? Ha nem, akkor irány a Miniversum és és készüljetek együtt a Mikulás érkezésére!

Ünnepi koncert csengettyűkkel

(Budapest, Center Színház – december 3., 16.00)

A besnyői Szironta Együttes vendégjátéka, ahol szólóhangszerként mutatkoznak be a csengettyűk. A klasszikus zeneirodalom és a karácsonyi ünnepkör legismertebb dallamai csendülnek fel a rendhagyó előadáson. Látványos, különleges koncerten a 6-9 tagú zenekar több mint másfélszáz hangolt csengettyű és bronz harangok (handbell) megszólaltatásával repíti el közönségét az adventi dallamok szárnyán.

Adventi Mesehotel

(Budapest, Gellért Hotel – december 3-4.) 


Öröm-bödön, Kobold-kidobó, Méregzsák és megannyi izgalmas élmény fogadja ebben az évben a Gellértben a kisebb-nagyobb vendégeket adventi programkavalkádra. Az idei alkalommal Mesehotellé alakul a patinás épület, melyben a Varázslatos Rejtekfölde, a meseerdő és Dombóvári István Mikulásváró gyermek standup-meserevüje várja a vendégeket.

Picuri Muri: Dalok a Mikulás zsákjából

(Budapest, Puskin mozi – december 4., 10.00) 


Lévai Tímea és Poppre Ádám játékos gyerekkoncertjeinek dalai, témái ismerős élethelyzetekről, környezetünk szépségéről, az állat- és növényvilágról, valamint a mesék furcsa lényeiről szólnak.

Csoda és Kósza

(Budapest, Örkény Színház – december 4., 11.00) 


Csoda és Kósza egy gödöllői tanyán élnek. Első ránézésre közönséges lovak, Sajó bácsi és Gyöngyi néni lovai. De szokott-e egy normális ló pizzát sütni a miniszternek, vagy épp a Marsra utazni, ha úgy tartja kedve?

Kaláka: Szabad-e bejönni ide betlehemmel?

(Budapest, Müpa CAFe Sátor – december 4., 11.00)

Amikor a betlehemesek karácsonykor házról-házra járnak, üdvözlő versük végén ezt kérdezik: Szabad-e bejönni ide betlehemmel? A Kaláka együttes karácsonyi hangversenyének kerete ez a betlehemes játék. A műsorban elhangzanak magyar és más nemzetiségű karácsonyi népdalok, régi egyházi énekek, karácsonyi versekre írott Kaláka dalok.