Rajzfilmünneptől az EU-fesztiválig – programajánló hétvégére

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
színek
2013. május 10. bencze.aron

EU-fesztivál
(Országszerte – május 4-17.)

Az Európa-nap alkalmából az ország 16 pontján egész napos programokkal várják a családokat május 4. és május 17. között. EU-s nyereményjátékok, színházi előadások, táncház, óriási társasjátékok, játszóházak és kézműves foglalkozások is szerepelnek a programban, vidám kikapcsolódást ígérve mindenkinek a csaknem két hétig tartó rendezvénysorozaton.

Európa-nap
(Budapest, Erzsébet tér – május 11. szombat, 10:00)

Az idei Európa-nap fókuszában a polgárok európai éve áll, ezért az Erzsébet tér egy napra modern kori, sokszínű, európai agorává változik. Ezen a napon kicsik és az idősebbek, zene és színház szerelmesei is találnak majd kedvükre valót. A legkisebbek számos gyerekprogram közül választhatnak: a Piréz Műhely foglalkozásai, RePlacc, ökoprogramok, ugrálóvár, alkotósarok, valamint Kovácsovics Fruzsina és az Apacuka zenekar koncertje várja a gyerekeket.

Kikalina Családi Hétvége
(Országszerte, több helyszínen – május 11-12.)

Május második hétvégéjén kicsiknek és nagyoknak változatos programokat kínálnak a Kika áruházak. Gyerekprogramokkal, zenés, irodalmi, táncos bemutatókkal, kóstolókkal várják a látogatókat. A fellépők között pedig szerepel az Alma Együttes, Gubás Gabi, Csobot Adél, Nyári Aliz és Nyári Edit és az Irigy Hónaljmirigy is.

Floralia
(Budapest, Aquincumi Múzeum – május 11-12.)

XXIV. alkalommal kerül megrendezésre Aquincumban a római kor egyik legkedveltebb ünnepe, a Floralia. A program ideje alatt a látogatók az ókort idéző életmód és kézművesek és harcos gladiátorok bemutatóit tekinthetik meg, valamint betekintést kaphatnak az antik Róma életébe. A gyerekek a kézműveskedés mellett részt vehetnek római gyermek- és ügyességi játékokban is.

Karmesterjáték Gyerekembereknek
(Budapest, Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház – május 12. vasárnap, 11:00)

Ha szeretnéd kipróbálni a Bicklidobot, Óriáscajont, Kisteknőt, Kisbubit, Kormánytilinkót, Fakutyát, Papírkutyát a Hangburgereket és számos más ipari és egyéb hulladékból és kiselejtezett tárgyból készült hangszert, valamint vezényelnéd a zenekart miközben ezeken játszanak, akkor szólj a szüleidnek, hogy ne lógassák a lábukat vasárnap, hanem irány a Karmesterjáték!

3. AEGON-KEDD Országos Rajzfilmünnep
(Országszerte, több helyszínen – május 12., vasárnap)

János vitéz, Fehérlófia, Hófehér, Macskafogó, Lúdas Matyi és Vuk – csak pár cím abból a széles rajzfilmkínálatból, amely vasárnap kerül levetítésre az országszerte 37 városban. Itt az idő, hogy felelevenítsük a gyerekkori élményeket és a gyerekünknek is betekintést adjunk a rajzfilmgyártás nagy klasszikusaiba! A vetítések mellett a kicsik kipróbálhatják a képregénykészítést, kézműves és zenés foglalkozásokon vehetnek részt, és ha ügyesek, a rajzversenyeken még mozijegyeket is nyerhetnek!