Baba született a felhők felett!

Egy Indiába tartó repülőgépen, több mint tízezer méteres magasságban jött a világra egy csecsemő, aki egész életében ingyen utazhat a Jet Airways indiai magán-légitársaság járatain.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
baba
2017. június 20. MTI

A Szaúd-Arábiából indult járat legénysége és egyik utasa, aki képzett ápolónő, 10.688 méteres magasságban segítette világra a koraszülött babát – írta a BBC News. Az édesanyát és kisfiát kórházba szállították, miután a Boeing 737-es gép leszállt Mumbaiban. A légitársaság közlése szerint az anya és a gyermek is jó egészségnek örvend.

A vállalat köszönetet mondott a legénységnek és Mini Wilson ápolónőnek a helytállásért, hozzátéve, hogy ez volt az első alkalom, hogy gyermek született az egyik úton lévő járatán. Idén áprilisban a Turkish Airlines egyik Isztambulba tartó gépén, csaknem 13 ezer méteres magasságban hozta világra kislányát egy 18 éves guineai-francia nő. A legtöbb légitársaság azonban nem engedélyezi a repülést a 36. héten túli várandós nőknek, és ezt megelőzően is orvosi engedélyhez köti a felszállásukat.