Romantikus üzenet az édesanyáknak

Élete édesanyjainak kívánt ”Boldog Anyák Napját” különös módon Hollywood egyik legismertebb színésze, Ben Affleck. Az egyébként háromgyermekes apuka szerint az anyaság a világ legkeményebb munkája, ami nem délelőtt 9 és délután 5 óra között tart.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. május 13. bencze.aron

Élete édesanyjainak kívánt ”Boldog Anyák Napját” különös módon Hollywood egyik legismertebb színésze, Ben Affleck. Az egyébként háromgyermekes apuka szerint az anyaság a világ legkeményebb munkája, ami nem délelőtt 9 és délután 5 óra között tart.


Nem egy hagyományos üdvözlőkártyán vagy kis levélben üdvözölte Anyák Napján élete két legfontosabb nőjét Ben Affleck, hanem egy videóüzenetben, melyet a népszerű közösségi portálon, a Facebookon tett közzé a 39 éves színész. Már az üdvözlés megszólítása is beszédes: „Boldog Anyák Napját szeretnék kívánni életem anyukáinak”. Édesanyjának, Chrisenek, valamint az elképesztő feleségének, aki egy hihetetlenül fantasztikus, első osztályú anyuka – fogalmaz Affleck.

Az üdvözlés mögöttes tartalommal is bír. A megható gesztus mellett ugyanis egy konkrét üzenet is, méghozzá Afrikába. Mint ismeretes, Ben Affleck az utóbbi időben rendkívül komoly szerepet vállalt Kongóban. Az ottani tarthatatlan helyzet jogvédőjeként személyesen vett részt az afrikai ország édesanyáinak támogatásában. Ez a videó tulajdonképpen az ő támogatásául is szól.

„Anyának lenni a legkeményebb munka minden egyes nap” – hangzik el a videóüzenetben. Affleck ezzel a gondolattal elismerését fejezi ki a kongó anyukák felé is, azok felé, akikkel személyesen is találkozott. A színész egyébként 2010-ben még non-profit kezdeményezést is elindított az ott élő édesanyákat megsegítésére. A színész nem csak a szakkönyvekből ennyire tájékozott az édesanyák leterheltségét illetően, hiszen nap, mint nap tapasztalja, hogy felesége, Jennifer Garner számára az anyaság nem egy reggeli 9-től délután 5ig tartó munka. Jennifer két lányuk után (3 és 6 éves) ugyanis idén februárban adott életet harmadik közös gyermeküknek.

Érdekesség, hogy korábban Jennifer úgy fogalmazott, számára furcsa lenne, ha fia születne. Akkor azzal érvelt: mennyire jó volt számára, két lánytestvérével együtt felnőnie.  Más kérdés, hogy egy apának – két lány után főleg – számára igazi élmény egy fiú, akivel baseballozni és ehhez hasonló sportokat tudna játszani. Végül furcsa érzés keríthette hatalmába az édesanyát, ugyanis idén fiúnak adott életet. Az apróság egy Santa Monica-i kórházban látta meg a napvilágot február 28-án. A pár 2011 augusztusában jelentette be, hogy a színésznő állapotos.

A baba nevét még nem hozták nyilvánosságra, de a pár korábban azon viccelődött, hogy valamiféle Disney-nevet adnának a kicsinek. ,,Lehetne Donald Kacsa vagy Minnie Mouse Affleck, esetleg Pán Péter vagy Smee a neve” – mondták. Végül más fordulatot vett a névadás, a kicsi Samuel nevet kapta.