Sokan állnak ki Szinetár Dóráék mellett

Szinetár Dóra és férje, Makranczi Zalán bejelentése nem maradt reakciók nélkül...

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
anyaság
2017. október 09. Hojdák Annamária

Fotó: Pejkó Gergő/Facebook/Szinetár Dóra Official Fanclub

 

Ahogy mi is hírt adtunk róla, Szinetár Dóra és férje egy nagyon szép Facebook-posztban jelentették be, hogy nemrég született kisfiuk, Benjámin Down-szindrómás. Mint írták, nem végeztették el a genetikai szűrővizsgálatot, mivel nem akarták “kiszűrni” születendő gyermeküket egy esetleges Down-szindróma esetén sem.

Ahogy ez a közösségi médiában lenni szokott, kaptak hideget, meleget is – de bőven túlsúlyban voltak a megerősítő, biztató üzenetek, többek között Down-szindrómás gyerekek szüleitől is. Többen írták le saját esetüket a “felelőtlenül” elmulasztott vizsgálattal: volt, akinek rá három napra meghalt a magzata, és bánja, hogy elvégeztette, volt, akinek az eredmény dacára egészséges babája született. De a meghatározó álláspont az volt, hogy senkinek sincs joga ítélni más ember élete és döntései felett, és ennek a kisbabának bizonyosan éppen ide kellet születnie.

A színészházaspár szombaton ebben a posztban reagált a kommentekre:

Mindenkinek nagyon köszönjük a sok szép gondolatot, a kedvességet, és a ránk-gondolást! Sosem gondoltam volna, hogy…

Közzétette: Szinetár Dóra Official Fanclub – 2017. október 7.

“Mindenkinek nagyon köszönjük a sok szép gondolatot, a kedvességet, és a ránk-gondolást! Sosem gondoltam volna, hogy ennyi szeretet képesek adni az emberek ismeretlenül is. Igazán nagyon-nagyon jól esik!!! Annak pedig, aki képes egy új kis élet születéséről bármi rosszat gondolni, vagy írni, biztos, hogy nagyon rossz napja lehetett, szaladjon gyorsan, és ölelje meg az Édesanyját!
Szép napsütéses hétvégét mindenkinek!”