Sokkoló babatorták – KÉPEKKEL

Hihetetlenül kreatív az emberi rossz-érzék. Olyan fotókat mutatunk most nektek tortákról, amelyek nem hogy nem varázsolják el az ünnepeltet, de ha kisgyermek is látja az "alkotásokat" akkor bizonyosan sokkot kap tőlük.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. június 14. Paulik András

Hihetetlenül kreatív az emberi rossz-érzék. Olyan fotókat mutatunk most nektek tortákról, amelyek nem hogy nem varázsolják el az ünnepeltet, de ha kisgyermek is látja az “alkotásokat” akkor bizonyosan sokkot kap tőlük.


Ha hallgattok ránk, akkor NEM süttök hasonló tortákat sem családtagnak, sem ismerősnek…

Döbbenetet kiváltó, realisztikusan taszító. Ki akarna megenni egy békésen szunyókáló csecsmőt? “Boldog születésnapot! – Te melyik részével kezdenéd a tortát?” Brrrr…

A fenti torta a születést megelőző és az azt követő időszak lényegi testrészeire koncentrál. A finom cukrászszakmunkával kidolgozott “ruházat” rejti a dombormű szemmel nem látható részeit, amelyek a fejlődő magzat helyét és a születés utáni táplálás mechanizmusát emeli ki.

Sorozatunk első igazán taszító tortája, amely a szülés, születés torz képével, fájóan az alvégekre koncentrálva vezeti be a megajándékozottat a biológia és szülőcstorna rejtelmeibe.

A tepsiben fekvő, kékeszöld újszülött morbidnak ható ábrázolása – külön megspékelve a szinte még mindig lüktető köldökzsinórt elvágni hivatott olló megjelenítésével – igazán beteges ötlete a család újszülöttjének-, avagy családjának üdvözlésére.

Inkább egy csúf baleset utáni állapotot imitál ez a torta, amely a még az anya hasában fejlődő bébit úgy ábrázolja, hogy annak végtagjai már áttörve a hasfalon a szabadban kalimpálnak. A finkció nélküli piros – ehető – melltartó külön “emeli” a műtárgy értékét.

A nő hasából kirobbanó baba fejéből kék csillagok szállnak szanaszét, mert úgy tűnik, hogy szegény édesanyja köldökén át jött a világra. Kemény…

Őrizzük meg nyugalmunkat a kép láttán is! A plasztikus női ábrázolás mellett a szülés pillanatát formálta meg a “művész” és a nagyon találó “Nyomj! Connie nyomj!” felirattal teszi teljesen aktuálissá a kontrakciók nem éppen könnyed időszakát. Rémes…

Kicsit horrorisztikus sütemény egy olyan babáról, amelynek kiguvvadt szemei és nyelve/avagy cumija már használatban van, miközben kis kezeivel egy valamiféle alagúton (szülőcsatornán?) próbálja átverekedni magát. Szürreális.

Végül: has, mellek és ez utóbbin kézlenyomatok. Alaktalan torzó, amely minden csak nem ízléses, nem szép, nem kratív és nem vonzó.

A képek forrása: cakewrecks.com