Sport, nosztalgia, hajózás és állatsimogatás – Családi programok május elsején

Mihez kezdjünk ezzel az ajándékba kapott pihenőnappal? A Családháló összegyűjtött nektek néhány igazán családi programajánlatot!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
programok
2019. április 30. Családháló

Családi programokkal, sétahajózással kezdődik az idegenforgalmi idény a Gemencben

Az erdőgazdaság tájékoztatása szerint a Régi hagyományok, új kalandok elnevezésű szezonnyitó eseményen sok  gyerekeknek szóló, játékos program, erdei túrák, méz- és lekvárkóstoló, tematikus kiállítások várják az érdeklődőket, az erdei vasút ünnepi menetrendje szerint Keselyűsig nyolc állomásra lehet eljutni.

A vasúton hét járat indul a nap folyamán, délelőtt kilenc óra és délután fél négy között négy alkalommal Malomtelelő állomásig nosztalgiaszerelvény jár a Rezét gőzössel. A vasút egyes állomásaitól indulva a kirándulók a Molnárka, a Forgó-tavi és a Fekete gólya tanösvényen, több vadmegfigyelőn ismerkedhetnek meg a Gemenc élővilágával, a pörbölyi, Gemenc kincsei című interaktív kiállítás mellett nyitva lesz a nagyrezéti méhészeti gyűjtemény és a lassi halászati kiállítás is.

A Molnárka tanösvényen emellett a gyerekeket kincskereső erdei kalandra hívják a szervezők, a Pörbölyi Ökoturisztikai Központban többek közt pónilovagláson, hangszerkészítő foglalkozáson, lézeres lövészeten vehetnek részt. A programok az erdei vasút menetjegyével látogathatók.

Piczinke Majális

Idén május 1-jén sem kell unatkoznunk, hiszen az egész Póniudvar átalakul egy nagy majálissá. Családi rendezvény, piknikezés, játékok, cuki állatok és jó hangulat. Vessük bele magunkat a forgatagba!

Pakoljunk hát fel gyereket, nagyit és az egész családot, és irány a Piczinke Póniudvar!
Hagyományőrzés, állatsimogatás és játék minden mennyiségben. De lesz még májusfaállítás, zene és sok-sok gyerekprogram az egész család részére. Belépés: 2000/fő (2 éves kortól)

Colorado Cirkusz a Nagyréten

Május elsején három előadással vára az érdeklődőket a Colorado Cirkusz a Fővárosi Nagyréten: 11, 14 és 17 órakor tekinthetjük meg a különleges produkciót.

Dunakeszi Sportmajális

Itt a tavasz, indulhat a szabadtéri rendezvények sorozata. Dunakeszin nem telhet el május elseje városi majális nélkül, amely a tavalyi évhez hasonlóan idén is sportos tematikára épül. A hagyományos, majálisi programok mellett bemutatkoznak a Városi Sportegyesület Dunakeszi szakosztályai, helyi csoportok és formációk produkcióit láthatják majd a színpadon. Aki kedvet kap egy kis mozgáshoz, vagy érdeklődik egy sportág iránt, a VSD Udvaron különböző edzésformákat próbálhat ki.

Skanzen Majális – ’70-es évek

Csobbanjunk a Balatonba és mártózzunk meg a korszak divatvilágában! A balatoni nyaralásokat és a hetvenes évek mindennapjait idézik meg május 1-én. Sportpálya, sátor és kemping varázsol nyári hangulatot a múzeumba. Elkészíthetjük a korszak játékait, és a divat, az egész napos időutazást pedig a divat, a reklám és a nyaralás témakörébe kalauzoló beszélgetések teszik teljessé. A Skanzen Majális programját a rendezvény alatt is látogatható Hé’67! kiállítás ösztönözte.

Fellini Római Kultúrbisztró – NyiTóBuLi

Nem csupán a felnőttek, gyermekek számára is kínálnak koncertet a Fellini nyitóbuliján: 11 órától Danny mesél- Szaszuma és a szél címmel zenés mesemondással, daltanítással várnak kicsiket és nagyokat egyaránt a hangulatos dunaparti szórakozóhelyre.

Hajózzunk a Balatonon!

Május elsején a menetrendi hajók több mint dupláját indítja Fonyód és Badacsony között a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart). Emellett újabb három kikötőből indulnak járatok.

Az április 20-án beindult balatoni hajózási szezon tavaszi menetrendje szerint naponta 4 hajójárat köti össze az északi és déli partot Fonyód és Badacsony között, május elsején viszont 11 hajójárat indul: Fonyódról 8 és 18 óra között, Badacsonyból 9 és 19 óra között minden kerek órában. A menetidő 25 perc.

Közlekednek majd a két part között a társaság gyorshajói is.

Május elsején a húsvétkor megnyitott hat kikötő mellett újabb háromból indulnak menetrendi, kerékpárokat is szállító hajók Balatonmáriafürdő, Balatongyörök, Szigliget és Badacsony között, amely útvonalon ezt követően hó végéig csak hétvégente közlekednek majd a járatok. Több kikötőjéből indít a Bahart sétahajókat is.

További információkat a balatonihajozas.hu oldal közöl.