Sportágválasztó és Szomszédünnep a hétvégén – Programajánló

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. szeptember 21. szabo.daniel


Jazzy Fesztivál
Budapest, Millenáris Teátrum
Szeptember 21-23.
Szeptember 21-én a kortárs gospel zene egyik legfrissebb és legdinamikusabb csapata a London Community Gospel Choir dalai csendülnek fel. Az igazi Hillsong hangzás mára fogalommá vált, sokoldalú zenei stílusukkal és lüktető színpadi mozgásukkal felejthetetlen élményt adnak hallgatóiknak.

“Sétálj! Nap”
Budapest több helyszínén
Szeptember 21. (péntek), 15:00 és 16:00
Gyalogos túrára invitáljuk ezen a napon fővárosunk polgárait, hiszen a gyaloglás az alternatív közlekedés egyik lehetősége. A Budapest érdekességeit, rejtett városi kincseit bemutató kreatív városi sétacsoportjaival invitálják az érdeklődőket egy kis délutáni barangolásra, amely egyszerre városnézés, csapatmunka és verseny.

Kossuth Toborzó
ingyenes
Cegléd, Szabadság tér
Szeptember 21-23.
Kossuth Lajos híres ceglédi toborzó beszédére emlékeznek évről évre nagyszabású kulturális rendezvénnyel, a Kossuth Toborzó Ünnepségeken Cegléden. A háromnapos programsorozat koncertekkel (Besh o droM, Balkán Fanatik, Péterfy Bori), hagyományőrző programokkal, kézműves vásárral szórakoztat kicsiket és nagyokat egyaránt.

XI. Budapesti Nagy Sportágválasztó
ingyenes
Budapest, Merkapt Maraton Sportközpont
Szeptember 21-22.
A Nagy Sportágválasztó az egészséges, mozgásgazdag életmódot hirdeti, és a gyakorlatban segíti elő, hogy minél többek életének természetes részévé váljon a sport, a rendszeres testmozgás. A rendezvény azért született, hogy lehetőséget adjon a sportágak megismerésére, kipróbálására és a kiválasztásra.

Autómentes Nap és
TeARTrum Fesztivál
Budapest, Andrássy út
Szeptember 22. (szombat), 18:00
Az Autómentes Nap az Európai Mobilitási Hét legismertebb, legnépszerűbb rendezvénye. 11 éve minden évben egyre többen és többen látogatnak ki az autóktól mentes belvárosi környezetbe. Továbbá ezen a napon kerül megrendezése a TeARTrum fesztivál is, amelyen a kőszínházak mellett több mint hatvan alternatív színjátszó csapat is megmutatja magát.

Szomszédünnep
Országszerte
Szeptember 22. (szombat)
Az idei évben ősszel megrendezésre kerülő Szomszédünnep egy olyan nap az évben, mikor egy közös főzés, együtt egy nagy asztalnál elköltött vacsora, közös játékok vagy sportolás, kulturális program vagy kertészkedés, közösségi bolhapiac stb. alkalmával kicsit jobban megismerhetjük szomszédjainkat.

Budaörsi Reptér Napok
ingyenes
Budaörs, Reptér
Szeptember 21-23.
A budaörsi repülőtér átadásának 75.évfordulója alkalmából jótékonysági rendezvénysorozatot rendeznek, melynek fő attrakciója a I. Magyar Gliding Air Race lesz vitorlázó repülő, siklóernyős, sárkányrepülő és ejtőernyős versenyzők részvételével.

12. ARC kiállítás
Budapest, 56-osok tere (volt Felvonulási tér)
2012. szeptember 23-ig
Egy év kihagyás után, sajtó nyilvános díjátadóval kezdődött az idei ARC kiállítás. A pályázat útján kiválasztott 110 alkotás – mint azt már 12 éve megszokhatta a közönség – óriás- illetve hirdetőoszlop plakát formátumban kerül bemutatásra a budapesti Ötvenhatosok terén. A rendezvény ingyenes és a nap 24 órájában látogatható szeptember 23-ig.