Star Wars rajongó a gyereked? – avagy ajándékozz könyvet gyereknapra

Magyarországon 1931-től ünneplik a gyereknapot, igaz akkoriban még gyermekhétnek hívták. 1950 óta már csak egyetlen egy nap, május utolsó vasárnapja szól a gyerekekről. Szokás ilyenkor különleges programokat szervezni, de ajándékkal is készülünk szemünk fényének. Mégis mire lehet esetleg még szüksége, aminek örül is, és ami hasznos is? Nos, a válasz egyértelmű: Star Wars-os gyerek könyv!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
színek
2017. május 15. Schütz Gabriella

Miért éppen könyvet?

A könyv mindig menő. Különben is a filmet mindenki látta, a szereplőket kívülről fújják. Azoknak az ajándéktárgyaknak (kulcstartó, bögre, óra, tolltartó) amelyeken a nagy hősök pózolnak, már lejárt az idejük. Egy könyv azonban jóval több használati tárgynál. Hiszen a könyv nem más, mint egy varázstárgy, egyszerűen időt tud varázsolni körénk, mégpedig minőségit. Egy könyvvel a kézben össze lehet bújni, együtt mesélhetünk, nevethetünk, töltődhetünk, új dolgokat is megtudhatunk egymásról, sőt ismereteket is átadhatunk általa. Kell ennél jobb ajándék? Az csak hab a tortán, hogy a most következő három vadonatúj kötet éppen a Star Wars-ról szól…

Galaktikus Atlasz, ami böngészőnek sem utolsó

Ha egy nagyvonalú, már méretében is lenyűgöző, megjelenésében pedig elegáns könyvet választanánk, akkor ez a tökéletes útikalauz, a messzi-messzi galaxis felfedezéséhez. Csillagtérképek, csataleírások, szereplők, történeti kronológiák, és persze helyszínek elevenednek meg az impozáns oldalakon. Egy kicsit olyan érzése van az embernek, mintha egy régi levéltár titkos aktáit böngészné, ahogy Gammit Chond, az ithoriai művész csodálatos illusztrációit szemléljük. A leírások rövidek, rengeteg apró, részlet gazdag kép színesíti az oldalakat, rendszerbe foglalva mindazt, amit a Star Wars-ról tudni érdemes. Nekem a kedvenc részem a Bestiárium, ahol nemcsak a különös lények neveit, és rajzát láthatjuk, de egymáshoz viszonyított méretüket is.  Ez a kötet egy olyan ajándék, melyet akár az óvodás, akár apa is szívesen fog forgatni több alkalommal is, ez szinte biztos.

A Star Wars-ból sosem elég, avagy 2017-es évkönyv

Ezt a történetet nem lehet megunni. Ha pedig mégis, akkor íme, egy kötet, melyben izgalmas feladványokat oldhatunk meg, társasjátékokkal játszhatunk és a Star Wars VII. – Az ébredő Erő történetével kapcsolatos érdekességekről olvashatunk. Ha mindez nem lenne elég, akkor a kötethez ajándék Zsivány egyes poszterek is tartoznak, melyeket ki lehet vágni.

A legszuperebb képregény, a Jedi Akadémia

A hatéves, iskolába készülő kisgyerek is élvezi, de leginkább már önálló olvasáshoz ajánljuk ezt a szuper kötetet, melynek a második része is egyedülálló. Ez egy olyan könyv, amellyel könnyedén megszerettethetjük a nebulókkal az olvasás örömeit. Hiszen ezek a képregénynek, naplónak, de blognak is beillő könyvek rendkívül viccesen tárják elénk a gimnáziumi, középiskolai években megtörténő, csodálatos és persze felejthetetlen eseményeket. Jeffrey Brown, a New York Times bestsellerszerzője, aki maga is nagy Star Wars-rajongó fiaival együtt, élvezhető és lehengerlő stílusban mesél a galaxis legviccesebb sulijáról. Szerencse, hogy a kalandok és bonyodalmak csak folytatódnak.