Szabadban a gyerekekkel – Avagy, hogyan csábítsd ki őket a szobából a nyári szünet alatt?

Manapság igen nehéz dolga van azoknak a szülőknek, akik az iPadek, okostelefonok és számítógépes játékok világából szeretnék kiszakítani csemetéjüket és egy kicsit a szabadba csábítani őket. Pedig nyári nap sugarai nem csak jó kedvre derítenek minket, de éltető vitaminokkal is ellátják szervezetünket, ami a gyerek számára különösen fontos. Ha a te lurkódat is nehéz kicsalni a szobából, mutatunk néhány tippet, ami segíthet.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
színek
2017. május 13. FemCafé

Elő az üzleti érzékkel!

Nem is gondolnád, de a gyereknek remek üzleti érzékük van, így az alkudozást sokkal inkább játéknak fogják fel, mint mi. Éppen ezért igen hatásos lehet, ha a szabadban töltött pár óráért cserébe felkínálsz valamilyen jutalmat, egy kis édesség vagy egy rég vágyott film megnézése például remek alkupozícióba hozhat.

Vonzó ötletek

Sok gyerkőc sajnos el sem tudja képzelni, hogy mit kezdhetne magával a szabadban, ezért olykor nekünk kell kitalálni valami izgalmas programot. El sem hinnénk, de egy kis sátor felállítása a kertben, vagy pár óra tollaslabda mennyire le tudja őket foglalni. A kisebbekkel jó ötlet lehet egy kis homokozás is de az igazi favorit egy szuper családi kerti sütögetés lehet, ami garantáltan minden korosztályt a szabadba csábít.

Közös programok

A nyári szünetben talán a közös programok leszervezése a legnehezebb feladat, hiszen a gyerekeknek rengeteg szabadidejük van, nekünk viszont már kevésbé. A legjobb élmények azonban tényleg mindig ilyenkor jönnek, így megéri a szervezést! Egy egész napos állatkerti látogatás, vagy egy szuper kisvasutazás minden kisiskolásnak tetszik, a nagyobbakat pedig elvihetjük egy családi paintballozásra vagy akár aquaparkba is.

A cikk itt folytatódik!