Szalad az Ovi-Foci Program

Az indulás óta eddig összesen 35 óvoda csatlakozott az Ovi-Foci programhoz. A szervezők ebben a tanévben túl szeretnék szárnyalni az ötvenet, ráadásul Guinness-rekordra is készülnek.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
színek
2013. május 02. Családháló

Az indulás óta eddig összesen 35 óvoda csatlakozott az Ovi-Foci programhoz. A szervezők ebben a tanévben túl szeretnék szárnyalni az ötvenet, ráadásul Guinness-rekordra is készülnek.


Még 2010-ben, Debrecenben adták át az első mini, óvodások részére kifejlesztett műfüves sportpályát az Ovi – Foci Program nyitányaként.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) által életre hívott és a hasonló nevű alapítvány által működtetett kezdeményezés az új sportfinanszírozási koncepciónak köszönhetően indulhatott aztán rohamos fejlődésnek.  Az alapítvány elnöke akkor hangsúlyozta, annak elfogadása előtt mindössze két pálya kivitelezésére futotta (Debrecen után Kőbányán), a 2011-2012-es tanévben ugyanakkor összesen 33 kis létesítményt terveznek telepíteni.

Kérdésünkre Molnár Andrea elmondta, terveiket sikerült megvalósítani, vagyis a tavalyi tanévben 33 óvodában valósult meg a program a TAO-bol, kettő a TAO-n kívül. A 2012/13-as évben további 41 óvoda nyújtott be sikeres TAO pályázatot, ezen pályák előre gyártása már folyamatban van.

Az alapítvány igazgatója a közelebbi tervekről szólva elmondta, idén több mint 50 óvodában szeretnék elindítani a programot.

Idén több sportprogramhoz történő csatlakozást biztosítanak az ovisoknak, jövőre országos Ovi-Foci pályaválasztó dzsemborit rendeznek, amellyel
Guiness rekordot is szeretnének dönteni.

Az első pálya átadása még 2010-ben:

 

A pálya nem mobil, stabil beton-alapon álló vázszerkezetre épül, a játéktér viszont többfunkciós. Fontos, hogy nem futball-specifikus: a legtöbb labdajáték kipróbálására alkalmas, rendelkezik például kosár-palánkkal is, vagyis a gyerekek alapvetően nem csak fociznak, a játékon van a hangsúly.

A pálya bekerülési költsége, eszközöstül bruttó 8 millió forint.  Nagyon fontos – húzta alá Dr. Molnár Andrea -, hogy a gyerekek már ilyen kis korban ismerkedjenek a dobás, a rúgás, kúszás-mászás, labda-elkapás mikéntjével, e pálya híján ezt sokan – anyagi vagy más okból – nem tehetik meg.