Számítógép az oviban – tényleg szükséges?

Óvodás lesz a gyerek - ehhez persze társul néminemű anyai aggódás is. Minél többet jár az anya óvodai nyílt napokra, annál több.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. április 15. czefernek.lena

Óvodás lesz a gyerek – ehhez persze társul néminemű anyai aggódás is. Minél többet jár az anya óvodai nyílt napokra, annál több.


Az április idén bővelkedik nálunk fontos dátumokban. Először is a húsvét idén először igazi izgalmakat jelentett. Most először érdeklődést váltott ki a tojásfestés, vagy a virágok közé elrejtett nyuszifészkek megkeresése. A locsolás idén még elmaradt, de jövőre már biztosan körbejárják apával a rokonokat, barátokat versikét szavalva, persze csak mértékkel. Biztosan jó móka lesz. Aztán jön a várva várt harmadik születésnap, ünneplés tortával a bölcsiben (ez a szokás), hétvégén a nagyszülőkkel, állatkertezéssel.

És jönnek az óvodai nyílt napok

Már hetek óta mindig csak arra gondolok, hogy óvodás lesz a kisfiamból. Óvodás, igazi nagyfiú. Fejben készülök a nyílt napokra, hogy mikre ne felejtsek el figyelni, és hogy mire inkább ne figyeljek. Hogyan legyek objektív és mégis szubjektív. Hogyan ne legyek túl kritikus, de túl laza sem. Három év sok idő, és éppen az a három, aminek nagy súlya van az élet további részében. Nem mindegy tehát, hogy milyenek lesznek az óvó nénik, a csoporttársak, lesznek-e barátok, értelmes foglalkozások, programok, megfelelő-e a környezet.

Szerencsénk van, mert a bölcsi közvetlen szomszédságában van az óvoda, így már ismerjük az épületet, az udvarukat, a kinti játszási lehetőségeket. A külső szemlélő által látható körülmények teljesen rendben vannak, az ovit nemrég újították fel, az udvara szép tágas, zöld, fák, virágok övezik, és nagy a játszótere is. Több bölcsistársunk nagytestvére is odajár már, így kérdezősködtem kicsit, ki milyennek tartja az óvodát. Egyetlen dolgot leszámítva mindenki elégedett, ami biztató. Az az egy negatívum, amit mindenki megemlített, tényleg érthetetlen számomra is. Állítólag középső csoporttól minden csoport kap egy számítógépet, amin mindenki játszhat pár percet naponta. Az egyik anyuka mesélte, hogy otthon azért a fia elmesélte, hogy az egyik óvó néni folyton pasziánszozik a gépen.